Ege Geleceğin müzisyenlerini yetiştiriyor

Geleceğin müzisyenlerini yetiştiriyor

24.09.2017 - 04:59 | Son Güncellenme:

İzmir’in dünya çapındaki müzisyeni Aras Deniz Sipahi, piyano atölyesinde geleceğin müzisyenlerine emek veriyor,  “Solfej, teori ve müziğe dayalı bulmacalarla çocuklarımızın eğlenerek öğrenmesini sağlıyoruz” diyor...

Geleceğin müzisyenlerini yetiştiriyor

Çok sayıda film ve diziye yaptığı müziklerle büyük beğeni toplayan ve dünya genelinde verdiği resitallerle adını duyuran müzisyen Aras Deniz Sipahi, Ocak 2017’de kurduğu, kendi adını taşıyan Aras Deniz Sipahi Piyano Atölyesi’nde müzik yeteneği olan gençlerle ilgileniyor. 16 yıldan bu yana birçok eğitim kurumunda solfej ve piyano eğitimi veren Aras Deniz Sipahi’nin şimdiye kadar yüzlerce öğrencisi oldu. Yurtiçi ve yurtdışında müzik okullarında ve konservatuvarlarda çok sayıda öğrencisi bulunan Aras Deniz Sipahi, kurduğu atölyede aynı zamanda London College of Music Sınavı’nın da yetki belgesine sahip. Atölyede, ayrıca 3-6 yaş arası çocuklara orf yaklaşımıyla da sanat eğitimi veriliyor.

Haberin Devamı

‘Sadece piyano çalmıyoruz’

Piyano atölyesinde verdikleri eğitimin çocukların hayatında önemli bir etkisi olduğunu belirten Aras Deniz Sipahi, sanatın her kolunun, çocuklar üzerindeki etkisinin göz ardı edilemeyeceğini belirtti. Ancak, piyano üzerine çalışan öğrencilerin, sosyal ilişkileri, matematik zekâları ve sanatın her kolunu farklı gözlemleyebilen yönleriyle bilinçli bir sanatsever olduklarını vurgulayan Sipahi, ‘’Derslerimiz iki saat sürüyor. Atölye ortamında sadece piyano çalışmıyoruz. Solfej, teori ve müziğe dayalı bulmacalarla çok daha keyifli bir eğitim süresi geçiriyor’’ diye konuştu.

Geleceğin müzisyenlerini yetiştiriyor

3-6 yaş grubuna da eğitim verilen atölye çalışmaları çocukların öğrenmeyi sevmesine katkıda bulunuyor.

Haberin Devamı

‘En önemli sacayağı veliler’

Çocukların eğitim süreci içinde en önemli sacayağının veliler olduğuna da dikkat çeken Sipahi, şunları vurguluyor: “Bilinçli veli, bilinçli nesil demektir. Sanatın her kolunun zor olduğu gibi piyano sanatı, diğer sanat dallarından farklı olarak, 2 el, 2 ayak, beyin, göz ve nota koordinasyonunun çalışmasıyla beynin daha fazla çaba sarf etmesini gerektiriyor. Bundan dolayı öğrenci, verilen ödevlerden veya çalışmalardan, kapasitesinin yetmediği ya da yetemediği takdirde kolay yol olan ‘vazgeçmeyi’ seçebilmektedir. Ancak bilinmeli ki, yaşam boyu doğru adımlar çalışma ile atılmaktadır. Bu dönemde velinin, öğrenciye olumlu ve olması gereken gibi davranması, istikrarın devam etmesi son derece önemlidir. Öğrencinin, keyfi olarak sanattan vazgeçmesine izin verilmemelidir’’ dedi.

‘Sınavlara hazırlıyor’

Aras Deniz Sipahi Piyano Atölyesi olarak London College of Music Sınavı’nın da yetki belgesine sahip olduklarını ve bu sınav için de öğrenci yetiştirdiklerini dile getiren Sipahi, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "West London Üniversitesi bünyesinde kurulmuş ve yüz yılı aşkın bir süredir dünyanın birçok ülkesinde uygulanan bir sınav sistemidir. Alınan diplomalar, Türkiye dahil dünyanın her yerinde geçerlidir. LCM Diploma Programı, İngiltere Eğitim ve İstihdam Bakanlığı (DFEE), uluslararası kurullar tarafından standartlara uygun ‘Qualifications and Curriculum Authority’ (Nitelikler ve Müfredatlar Kurumu) tarafından ve ‘The National Qualifications Framework’ (Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi) standartları doğrultusunda, ulusal ve uluslararası akreditasyona sahiptir."