Ege Gelecek, çevreci yatırımla gelecek!

Gelecek, çevreci yatırımla gelecek!

18.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullandığı ilk 4 projede, atmosferi, 94 bin ton karbondioksitten kurtardı. Otobüslerin yayacağı 62 bin ton gazın da önüne geçildi

Gelecek, çevreci yatırımla gelecek

Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanır bir kent bırakmak için ‘Avrupa Birliği Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne taraf olan ve 2020 yılına kadar sorumluluk alanına giren proje ve hizmetlerdeki karbondioksit salımını yüzde 20 oranında azaltmayı öngören İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu hedefine yaklaşıyor. Türkiye’nin en büyük çevre projelerinden Çiğli Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi, yine çamurun güneş enerjisi ile kurutulduğu Menderes Arıtması, hizmete giren elektrikli otobüsler ve Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’na kurulan güneş panelleri, Büyükşehir’in çevre yatırımlarının en somut örnekleri oldu. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile İzmir, 253 bin ağacın ancak temizleyebileceği 94 bin ton karbondioksitten kurtuldu.

Haberin Devamı

Yeşil ve tasarruflu

71 milyon liralık yatırımla hizmete giren Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi Çamur Çürütme ve Kurutma ünitelerinde, 3.5 yılda 34.5 milyon metreküp biyogaz üretildi. Çamur kurutma işleminde bu biyogaz kullanıldı. Üretilen biyogazın değeri yaklaşık 23 milyon lira oldu. Menderes Havza Atık Su Arıtma Tesisi ise; elektrik ve nakliye masraflarından 1 milyon 360 bin TL tasarruf sağladı.

2 Nisan’dan bu yana 1 milyon 747 bin yolcu taşıyan elektrikli otobüs filosu sayesinde, 277 bin litrelik akaryakıt kullanımından tasarruf edildi ve 743 ton karbondioksit salımının önüne geçildi.