Ege İstediler başardılar

İstediler başardılar

17.03.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Sosyoloji mezunu Berna Bilgin, babasının metal atölyesinde avize üretiyor. Manisa’da Nurşen Karakaş ise hibeyle kurduğu seradan ilk marullarını topladı

İstediler başardılar

İzmir’de yaşayan sosyoloji mezunu Berna Bilgin (28), babasının avize üretilen atölyesinde erkek işçiler ile birlikte boyama, yıkama ve telleme yapıyor. Müşterilerin kendisini görünce şaşırdığını ifade eden Bilgin, “Ne işin var burada’ der gibi bakıyorlar. Özgüvenimi kaybettiğim zamanlar oldu. Çevremden psikolojik şiddet gördüğüm zamanlar oldu. ‘Baban seni bu iş için mi okuttu’ diyen kişiler oldu. Annem bile burada çalışmama karşı çıktı. ‘Erkek işi, ne yapacaksın? dedi. Mücadele edince her şey yoluna girdi. Babam en büyük destekçim oldu. Beni hep destekledi. İki yıldır öğrendiğim tek bir şey var; kadınlara özgüvenlerini yüksek tutarak, pes etmeden çalışmalarını tavsiye ediyorum. Pes etmedikten sonra devam ettikçe, herkes size alışıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Kendinize güvenin’

Soma’da hobi olarak tarımla uğraşan Nurşen Sevben Karakaş (46), Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 75 hibe desteğiyle 400 metrekarelik sera kurdu. İlk olarak 3 bin kök marul yetiştiren Karakaş, ürünlerini 3 ve 4 liradan satışa sunup aile ekonomisine de katkı sağlıyor. Toprağın insanı dinlendirdiğinden bahseden Karakaş, “Hiçbir kadın, ‘ben yapamam’ diye yola çıkmasın. Kendinize güvenin ve yola çıkın. Başardığınızı görünce mutlu oluyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta ise, 2016 yılında başlayan proje ile 9 ilçede 304 serayı teslim ettiklerini açıkladı.