Ege İzmir’de yaşananlar önlemleri artırdı

İzmir’de yaşananlar önlemleri artırdı

02.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı’nın katılımıyla DEÜ’nün ev sahipliğinde yapılan Deprem Çalıştayı’nda, önlemler için belirlenen 227 eylem planının 71’inin tamamlandığı belirtildi

İzmir’de yaşananlar önlemleri artırdı

İzmir depreminin ikinci yıl dönümü dolayısıyla Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliğinde “İzmir Deprem Çalıştayı – İZDEP’22” düzenlendi. Çalıştaya, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Afet ve Acil Durumu Yönetimi (AFAD) Başkanı Vali Yunus Sezer, Dokuz Eylül Üniversitesi Üst Yönetimi, bilim insanları ve öğrenciler katıldılar.
Açılış konuşmasını yapan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Malayoğlu, “Üniversite olarak, lentimizde deprem, heyelan ve sel gibi risklerin tespit edilmesi ile bunlara yönelik eylem planlarının hazırlanması içeren girişimlerde bulunduk. İzmir İçin Deprem Erken Uyarı Sistemi’nin geliştirilmesi noktasında çalışmalara başladık” dedi.
Ayna tuttu
“İzmir depremi bize ayna tuttu” diyen Çataklı ise, “Bayraklı’da yaşananlar bize zeminin ne demek olduğunu; yapı stoku kalitesinin ne anlama geldiğini anlattı. İzmir için toplam 227 eylem belirlendi, bunun 71 adedi tamamlandı; 132’sinin de çalışmaları devam ediyor. Kentsel dönüşümün son derece önemli olduğunu da bu vesileyle ifade etmek istiyorum” diye konuştu. Sezer de, “İzmir özelinde baktığımız zaman bölge, diri fay hatlarının olduğu bir yer. Son 20 yılda büyüklükleri 0,6 ila 6,6 arasında değişen 33 bin 203 deprem tespit edilmiş” bilgisini verdi.