Ege ‘İzmirli’den başarı öyküsü

‘İzmirli’den başarı öyküsü

15.09.2022 - 07:23 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen Mera İzmir projesi, küçük üreticiye ihracatçı olmanın kapısını açtı.

‘İzmirli’den başarı öyküsü

Koyun ve keçi sütü üreticilerinden topladığı sütleri işleyerek “İzmirli” markasıyla katma değeri yüksek ürüne dönüştüren Büyükşehir Belediyesi İzTarım, üreticiden aldığı et ve bitkisel ürünleri de aynı markayla işleyerek üretime başladı. Ürünler 2-11 Eylül 2022 tarihlerinde düzenlenen dünyanın en büyük gastronomi fuarı Terra Madre Anadolu’da ilk kez tanıtılarak tüketiciyle buluştu.
İzTarım Genel Müdürü Murat Onkardeşler, İzmirli markasıyla ihracat için ilk adımların Terra Madre Anadolu’da atıldığını belirterek, “İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri Dubai merkezli girişimcilerle ciddi görüşmeler yaptık. Özellikle peynir ürünlerimizle ilgili Hem ABD hem de Katar, Dubai gibi yakın Asya’da ciddi bir pazar olduğu yönünde. İhracatın ilk müjdelerini önümüzdeki günlerde vereceğiz. İlk konteynerimizi de bu yıl bitmeden göndeririz” dedi.