Ege İzmirliler’den gövde gösterisi

İzmirliler’den gövde gösterisi

25.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Profesyonel liglerdeki 6 temsilcimizden 5’i haftayı mutlu kapattı ve kenti sevince boğdu. Altınordu ve Karşıyaka 3’te 3, Bucaspor 1928 ise 2’de 2 yaptı. Göztepe 2, Menemen FK da 4 maç sonra zafere ulaştı. Altay 1 puanla yetindi

İzmirliler’den  gövde gösterisi

Profesyonel liglerde yer alan 6 İzmir kulübü, geçtiğimiz haftayı mutlu kapadı. Spor Toto 1. Lig, TFF 2 ve 3. Lig’de temsilcisi bulunan kent, alınan sonuçlarla bayram havasına döndü.
Spor Toto 1. Lig’de sonuncu Altaş Denizlispor’u deplasmanda 2-1 mağlup ederek tırmanışını sürdüren Altınordu, son 3 maçta aldığı 3 galibiyet sonrası parmak ısırttı.
Ligin ilk 6 haftasında 3 puanı bir arada göremeyen ve düşme hattına demir atan kırmızı lacivertliler, yaşadığı patlama ile dikkat çekti.
Sırasıyla Tuzlaspor’u (D) 1-0, Yılport Samsunspor ve Denizlispor (D) müsabakalarını 2-1 kazanarak seri yakaladı.
1. Lig’deki diğer İzmir temsilcisi Göztepe ise üst üste Pendikspor ve Tuzlaspor’a yenilip ateş hattına yaklaştıktan sonra dış sahada Yeni Malatyaspor’u tek golle geçti. Sarı kırmızılılar, haftalar sonra zaferi tattı. 1. Lig’de son 2 maçında Manisa FK (D) ve Erzurumspor FK ile 1-1 berabere kalan Altay ise haftayı puanla kapadı.

Haberin Devamı

Mücadeleyi bırakmadılar

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta ise zirve mücadelesi veren Bucaspor 1928, alt sıralardan kurtulmaya çalışan Baynet İnşaat Balıkesirspor’u 2-0 yenmeyi başardı.
3 puanı hanesine yazdıran Fırtına, iddiasını kanıtladı. 2. Lig Beyaz Grup’ta üst üste yaşadığı puan kayıplarının ardından zirve yarışından kopan Menemen Futbol Kulübü, deplasmanda lider Şanlıurfaspor’un bileğini gol düellosu şeklinde geçen maçta 4-3’le büktü ve sükse yaptı. TFF 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Karşıyaka da üst üste 3. kez sahadan galip ayrıldı.
Evinde Edirnespor’u konuk eden yeşil kırmızılılar, zirve yarışında lider Yeni Mersin İdmanyurdu’nu takibini sürdürdü. Rakibini 2-0’la geçen Kaf Kaf, Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda 4839 biletli taraftarının büyük desteğiyle istediği sonucu aldı.

Haberin Devamı

‘Taraftarımıza armağan olsun’

Göztepe’de teknik sorumlu Şakir Özkayımoğlu çok değerli bir 3 puan aldıklarını söyledi. “Malatya’dan galibiyetle ayrılmak müthiş oldu” diyen Özkayımoğlu, “Maça iyi hazırlanmıştık. Çok iyi mücadele ettik” dedi. Bu hafta Altaş Denizlispor’u konuk edeceklerini hatırlatan Özkayımoğlu, “Önümüzdeki cumartesi günü 29 Ekim. Cumhuriyetimiz’in 99. yılını kutlayacağız. Muhteşem Göztepe taraftarının Gürsel Aksel Stadı’nda yapacağı görsel şovu heyecanla bekliyoruz. Aynı gün Denizlispor maçını kazanıp yolumuza bakacağız” dedi. 

İzmirliler’den  gövde gösterisi

Ahmet İlhan 3 takımı solladı

Altınordu’da Ahmet İlhan, görev aldığı 7 maçta 7 kez rakip fileleri sarsarak, ligdeki 3 takımın toplam gol sayısını geride bıraktı. Kırmızı lacivertli formayla Gençlerbirliği (2), Boluspor, Tuzlaspor, Samsunspor ve Denizlispor (2) ağlarını havalandıran Ahmet İlhan, oynadığı 9 maçta 5 gol bulan Göztepe ve 10 maçta 5 gol bulan Altay ile Denizlispor’dan fazla gol attı.

‘Artık seri yakalayacağız’

Menemen Futbol Kulübü, 10. haftaya lider giren Şanlıurfaspor’u deplasmanda 4-3 yenerek kötü gidişatı sonlandırdı. Gol düellosu şeklinde geçen maçta 76. dakikada Ali Özgün’ün golüyle gülen sarı lacivertliler, 90 dakika bitiminde büyük sevinç yaşadı. Bu sonuçla 17 puana yükselen İzmir ekibi, liderlik koltuğunu devralan Esenler Erokspor’u 3 puan geriden takibini sürdürdü. Teknik Direktör Özden Töraydın, “Bu galibiyet hepimizin moralini yukarı seviyeye çıkardı. Artık seri yakalayıp yeniden üst sıralarda adımızı göreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Altay’ı kaptanı yaktı

Altay’da 41 yaşında olmasına rağmen ismini ilk 11’in değişmez isimleri arasına yazdıran kaptan İbrahim Öztürk, son 2 maçta yaptığı 2 kritik hatayla dikkat çekti. Önceki hafta Manisa FK deplasmanında 70. dakikada ayağına gelen topu ıskalayarak sektiren emektar futbolcu, Manisalı genç oyuncu Mehmet Uysal’ın golü bulmasına yardımcı oldu. Erzurumspor müsabasında İbrahim, bu kez kaleci Ozan ile anlaşmazlık yaşadı. Ozan’ın kalesini terk ettiği pozisyonda kafayla dokunduğu meşin yuvarlağı Rosheuvel’e teslim eden tecrübeli savunmacı takımının 1-0 geriye düşmesinde pay sahibi oldu.