Ege Sağlıklı bir yaşam için sporun önemi anlatıldı

Sağlıklı bir yaşam için sporun önemi anlatıldı

16.10.2009 - 00:16 | Son Güncellenme:

İZMİR İl Sağlık Müdürlüğü personeli, Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Kültürpark’ta düzenlenen “Sağlık İçin Yürüyoruz” etkinliğinde buluştu.

Sağlıklı bir yaşam için sporun önemi anlatıldı

Fiziksel aktivitelerin, hastalıkları önlemede etkili olduğunu belirten İl Sağlık Müdür Yardımcısı Murat Işıl, “Spor; kalp hastalıkları, felç, meme ve kolon kanseri riskini azaltır. Kas sisteminin güçlenmesinde, kemik erimesinin iyilişterilmesinde, depresyon ve stresi azaltmada etkilidir. Asansör yerine merdiven kullanmak, yakın mesafelerde araç kullanmamak sağlık açısından çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

Ege Tıp 1984 mezunları Altın Yunus’ta buluştu
EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi 1984 mezunları Çeşme Altın Yunus Otel’de bir araya geldi. Prof. Sibel Alper, Prof. Emre Kumral, Prof. Hakan Coşkunol, Prof. Mahmut Çoker, Prof. Mehmet Alper, Dr. Ender Saraç gibi tanınmış isimlerin de aralarında bulunduğu mezunlar, 25 yıl sonra anılarını tazeledi, hasret giderdi. 84 Ege Tıp Mezunları Grup Başkanı Dr. Ümit Bal, her beş yılda bir buluştuklarını hatırlattı, “2014’te yine bir arada olalım” çağrısı yaptı.

Yaşar Üniversitesi’yle Yale işbirliği yapacak
Yaşar Üniversitesi, mezunları için, dünyanın en saygın yüksek öğretim kurumlarından Yale’i model aldı. Yale Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı Mark Dollhopf ve Komite Üyesi Kathy Edersheim, Yaşar Üniversitesi’nin davetlisi olarak İzmir’e geldi. Rektör Prof. Murat Barkan, mezunların, sosyal-entelektüel alanda üniversiteyle bağlantısını sürdürmeleri ve hayat boyu süren dostluk köprüsü oluşturulması için Yale’le işbirliği yapacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Polis, 300 öğrenciye giysi yardımı yaptı
İzmir Emniyet Müdürlüğü, ‘Kardeş Okul’ ve ‘Polis Amca’ projeleri kapsamında, Çiğli’de yardıma muhtaç oldukları tespit edilen 300 ilköğretim okulu öğrencisine giyim eşyası yardımında bulundu. Güzelpete İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törende konuşan Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Yıldırım, “Amacımız, çocuklarımızı daha iyi bir geleceğe hazırlamak” diye konuştu.

Belediye Çocuk Evi’nde eğitim keyifli başladı
Aliağa’daki Belediye Çocuk Evi’nde, yeni eğitim yılına renkli başlandı. Velilerin de katıldığı coşkulu açılış töreni gerçekleştirildi. 3 -6 yaş arasındaki 91 öğrenci, şarkılar söyledi, şiirler okudu. Birbirinden eğlenceli oyunlar da oynandı. Hem minikler eğlendi hem de onları izleyip alkış yağdıran anne ve babalarıyla öğretmenleri keyifli dakikalar yaşadı.

Görme engellilere özel “yaşam” dersi
İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA), Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneğiyle ortaklaşa yürüttüğü eğitim projesi devam ediyor. 140 bin TL bütçeli proje kapsamında, 14 görme özürlü, günlük yaşamlarını sürdürebilmek, kendi işlerini yapabilmek amacıyla yedi uzman tarafından üç ay boyunca eğitilecek. Derneğin İzmir Şubesi Başkanı Kürşat Demir, “Eğitim iki hafta önce başladı. Üç ay sonra 14 kişi daha alınacak. Bugüne kadar sadece Ankara, İstanbul ve Osmaniye’de verilen bu eğitim, İZKA’nın desteğiyle artık İzmir’de de gerçekleşiyor” diye konuştu.