Ege Singapur’a uzanan başarı yolculuğu

Singapur’a uzanan başarı yolculuğu

06.07.2017 - 04:38 | Son Güncellenme:

.

Singapur’a uzanan başarı yolculuğu

YAŞAR Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlisi Elif Esra Aydın, Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından sağlanan TEV-SINGA karşılıksız doktora bursuyla Singapurda eğitim alacak. Aydın, dünyadaki en iyi üniversiteler sıralamasında ilk sıralarda yer alan Massachusetts Institute of Technologynin (MIT) işbirliği ile kurulan Singapore University of Technology and Designda (SUTD) binalarda enerji tüketimini azaltmak ve yaşam konforunu artırmak için uzmanlaşacak.

Haberin Devamı

Enerji verimliliği

Singapura gitmek için Türkiye genelinde başvuran 52 adaydan 12’sinin kabul görüldüğü sayılı adaylardan biri olan Aydın, Singapur Üniversitesi’nde Mimarlık ve Sürdürülebilir Tasarım doktora programını tamamlayacak.

Enerji ihtiyacının giderek arttığı günümüzde uzmanlaşacağı alanın önemine dikkat çeken Aydın, “Ülkemizde kentsel dönüşüm ile yenilenen yapıların enerji verimliliği, termal konfor, günışığından faydalanma gibi konular üzerinden de ele alınması gerekmektedir. Doktora programımda bu konuyu karşılaştırmalı analizlerle incelemeyi hedefledim” diye konuştu.