Ege Tedavi edilmeyen reflüde tehlike var!

Tedavi edilmeyen reflüde tehlike var!

02.12.2017 - 03:23 | Son Güncellenme:

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Demirtaş, reflünün ciddiye alınması ve takip edilmesi gereken bir hastalık olduğunu belirtti, “Tedavi edilmeyen reflü, kanser de dahil birçok hastalığa neden olabiliyor” dedi.

Tedavi edilmeyen reflüde tehlike var

Pek çok insanda yemekten sonra hazımsızlık, ekşime ve yemek borusunda yanma yakınmaları mevcut olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Demirtaş, “Bu rahatsız edici durum, yemek borusuna ve hatta ağıza kadar gelen yemek ve mide asidi ile belirgindir. Bu durum bazı kişilerde belli bir sürede ortadan kalkar. Bazı kişilerde ise rahatsız edici ve ağrılı bir hastalık halini alır. Reflü adı verilen bu hastalık toplumda yüzde 15-20 oranında görülür” diye konuştu.

Haberin Devamı

Belirtileri neler?

Sık rastlanan belirtinin göğüste yanma olduğunu belirten Op. Dr. Demirtaş, “Bazı insanlar bu yanmayı midesinde, boyunda, omuzlarda ya da hatta sırtta ve kolda dahi hissedebilir. Kalp ağrısından bazen ayırt edilemez. Genellikle bu nedenle doktora başvururlar. Göğüs ağrısı nedeniyle koroner anjiyo yapılıp negatif bulunan yüzde 50 hastada reflü tanısı konmuştur” dedi.