Ege Tedavi yöntemleri titizlikle seçilecek

Tedavi yöntemleri titizlikle seçilecek

01.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kent Sağlık Grubu, Amerika’nın önde gelen kanser merkezlerinden Houston Methodist Hospital (HMH) işbirliğiyle Türkiye’ye bölgenin en kapsamlı kanser merkezini kazandırdı.

Tedavi yöntemleri titizlikle seçilecek

Onkoloji Merkezi’nde tanı ve tedavide yol haritalarının tümör konseylerince belirlendiği, kişiye özel tedavilerin yanında her türlü destek uygulamalarının tek çatı altında sunulduğu kapsamlı bir modeli hayata geçirdiklerini belirten CEO Dr. Ruşen Yıldırım, “Hastalarımıza ikinci görüş alma olanağı sağladığımız HMH ile bir sağlık hattı kurduk. Kanser tedavisinde odağında hastanın olduğu bir model sunuyoruz” dedi.
‘Yenilikler artıyor’
Medikal Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Nükleer Tıp ve Onkolojik Cerrahi hizmetlerini tek çatıda topladıklarını belirten Dr. Yıldırım, şöyle devam etti:
“Bütüncül yaklaşımla tanı ve tedavi süreçlerini kolaylaştırıp, belirsizlikleri ortadan kaldırdık. Yenilikler sürekli artıyor. İşbirliğimizde hastalarımıza sunacağımız önemli hizmetler var. Örneğin; iki merkezin tümör konseyleri ayda bir video konferansla vaka tartışması yapacak. Sadece merkezimizde değil Türkiye’nin her yerinden hastalar tanı ve tedavileri için ikinci görüş alabilecek, biz köprü olacağız. Bir başka olanak ise klinik çalışma dediğimiz uç tedaviler; henüz onay almamış, ruhsatlandırılmamış ama bilim adamlarının uygun hasta grupları seçip uyguladıkları tedaviler var. Eğer biz doğru hastayı doğru program için tespit edersek çok düşük maliyetlerle bu tedavilere kaydettirmek imkanına sahip olacağız.”
Çiğli’de Kent Hastanesi bitişiğinde 20 bin metrekare kapalı alana sahip Kent Onkoloji Merkezi, 350 milyon liraya mal oldu.