Ege ‘Teknolojiye sahip çıkalım’

‘Teknolojiye sahip çıkalım’

23.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası, ETİD’le 26 Temmuz’da E-Ticaret Zirvesi düzenleyecek İTO Başkanı Özgener, dünya markalarını ağırlayacaklarını vurguladı.

‘Teknolojiye sahip çıkalım’

İzmir Ticaret Odası (İTO) ve Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) işbirliğinde 26 Temmuz’da düzenlencek E-Ticaret Zirvesi’nde birbirinden ünlü markalar ve yöneticiler bir araya gelecek. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi’nin açılış konuşmasını yapacağı zirvede panellerin yanı sıra markaların başarı hikayelerine de yer verilecek. Facebook Satış Direktörü Erdem Çelik, Google Türkiye Parekende Endüstri Direktörü Mehmet Keteloğlu, MediaMarkt E-Ticaret Direktörü Orkut Gündüz, Hepsiburada Satış Geliştirme Müdürü Ziya Kızıltan, Boyner Genel Müdür Yardımcısı Aslı Yaşasın Öztap gibi isimlerin konuşmacı olacağını belirten Özgener, “Ülkemizde 2016’da 30,9 milyar lira olan elektronik ticaret hacmi, 2017’de 42 milyar liraya yükseldi. Bu rakamın 2018’de 50 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Yüzde 70 büyüdü’

Türkiye’de e-ticaret hacminin 2 yılda yüzde 70’e yakın bir büyüme yaşadığını kaydeden Özgener, dünya e-ticarette yıllık yüzde 25 büyürken Türkiye’deki oranın yüzde 37 civarında olduğunu söyledi. Söz konusu firmalardan Google ve Facebook yetkililerini İTO’da ağırlamaktan onur duyacaklarını kaydeden Özgener, “E-ticaret sektörünün büyümesine ülkemizde en büyük katkıyı veren başta Hepsiburada olmak üzere İdeaSoft, Sem TR, Akakçe, Related Digital, Positive, Boyner, Media Markt, E-Bebek yetkileri Odamızda e-ticaret deneyimlerini paylaşacak” diye konuştu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım’ın 35 İzmir Projesi arasında “Bilişim ve Ar-Ge Şehri, E-Ticaret Üssü, Dijital Arşiv Kent” gibi projeleri olduğunu hatırlatan İTO Başkanı, bu projelere sahip çıkılması gerektiğini söyledi, şöyle devam etti: “İzmir, nitelikli iş gücü, iklimi, yatırıma uygun yapısı, organize sanayi bölgeleri, üniversiteleri, teknoparkları, ticaret siteleri gibi birçok konuda teknoloji içerikli projelere çok uygun. E-ticaret sektörünün ülkemiz ve kentimiz ticareti içerisindeki payı gün geçtikçe artıyor.”