Ege TEV İzmir’in 50. Yıl konserini kaçırmayın

TEV İzmir’in 50. Yıl konserini kaçırmayın

30.04.2017 - 05:39 | Son Güncellenme:

Berna Laçin’in sunacağı programda iş ve cemiyet hayatından 40 kadından oluşan koro, 70’lerin 80’lerin şarkılarını seslendirecek. Çağan Irmak ve Çiğdem Erken, “Gönlümüzden Geçenler” adlı müzik performanslarını sergileyecek. Bu işin kazananı, yüzlerce öğrenci olacak” dedi

TEV İzmir’in 50. Yıl konserini kaçırmayın

Türk Eğitim Vakfı (TEV) İzmir Şubesi, bu yıl vakfın 50. kuruluş yıldönümünü kutluyor. 8 Mayıs’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde muhteşem bir konser olacak. Vakfın İzmir Şube Başkanı Gülnur Soybayraktar ile tüm müzik çalışmalarına gönüllü destek veren Banu Köstem ile Sevinç Pastanesi’nin muhteşem lezzetleri eşliğinde söyleştik. Bu etkinlikte neler olacak, neler! Ünlü yönetmen Çağan Irmak ve Çiğdem Erken’in sahne alacağı “Gönlümüzden Geçenler” adlı müzik performanslarının yanı sıra iş ve cemiyet hayatından 40 kadından oluşan koro da 70’ler-80’lerin parçalarını seslendirecek. Gecenin sunuculuğunu Berna Laçin yapacak. Herkesin tam gönüllü olarak katıldığı bu geceden elde edilecek bağışlar ile yine gençlerin eğitimine destek verilecek.

Haberin Devamı

Çok heyecanlıyız

- Sevgili Gülnur Soybayraktar... Bu seneki konsere geçen yıllara göre daha çok önem verdiniz!

G.S.: Beş yıl önce ilk konserimizi gerçekleştirirken çok endişeliydik. Şu an ise çok heyecanlıyız. Her yıl artan taleplerle büyüyen, daha geniş hedef kitlelere ulaşan bir TEV Eğitime Destek Koromuz var. Bu koro ile marka olduk. Bu amatör ama fedakar koromuza ve gecemize sunuculuğuyla ayrı bir sıcaklık katacak değerli sanatçımız Berna Laçin de bizlere desteğini esirgemedi. Konserimizin ikinci yarısında ise yönetmenliği ile hepimizin gönlünde taht kuran sevgili Çağan Irmak ve Çiğdem Erken “Gönlümüzden Geçenler” adlı müzik performansları ile de bizlere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak. Onlar da yüzlerce öğrencimize umut olma çabalarımıza destek verecek.

Haberin Devamı

- TEV 50. yaşında. Merkez ve İzmir şubesi, bu süreçte neler yaptı?

G.S.: “Geleceğin Adı Umut Olsun’’ 50. Yıl kamu spotumuzun çekimleri tamamlandı. Onay sürecinden sonra kuruluş yıldönümünü kutlayacağı mayısta yayına girmeyi hedefliyoruz. 4 Mayıs kuruluş yıldönümümüzde Türkiye genelindeki tüm bursiyerlerimiz, bağışçılarımız ve çalışanlarımızla birlikte Ankara’ya Ata’ya Umut Ziyareti yapacağız. TEV 50. Yıl Basınla Umut Toplantıları; TEV 50. yıl iletişimi kapsamındaki yeni proje ve kampanyalarımız basınla gerçekleştireceğimiz buluşmalarda tanıtacağız. Belgesel film lansmanı yapacağız.

Herkes gönüllü olabilir

- Bağışçı anlamında Türkiye genelinde İzmir kaçıncı sırada?

G.S.: 70 kadar yaşayan bağışçımız var. İzmir; TEV’in ilk şubesi, Ege’ye hizmet veriyoruz. İstanbul Merkez’den sonra rakamsal dağılımlarda da birinci sıradayız. İzmir ve İzmirli olmanın farkını TEV olarak da yaşıyoruz. Ben duyarlı bütün eğitim destekçilerimize teşekkür etmek istiyorum.

TEV İzmir’in 50. Yıl konserini kaçırmayın

- Herkes gönüllü, bağışçı olabilir mi? Birn şartınız var mı?

G.S.: Herkes gönüllü de olabilir, bağışçı da. TEV’de profesyonel Yürütme Kurulu kadrosu var. Komisyonlarımız, gönüllülük esasıyla çalışıyor. Bağışçılarımız, bizim büyük ailemizin direği. Hepsi ile bire bir ilgileniyoruz; sağlıkları, ihtiyaçları, evinizdeki, anneniz, babanız için ne hissediyorsanız, ne yapıyorsanız bizler de onlarla o şekilde zaman geçiriyoruz. Bizde bağış limiti diye bir şey yok. İsteyen burs bağışçımız olur, isteyen gayrimenkul, çelenk, çiçek... TEV’in bağış kaynakları; hibe ve vasiyet, çelenk ve mutlu gün bağışları, bireysel ve kurumsal fon bağışları, KSS projeleri olarak sıralanmaktadır. Zeki Müren, Safiye Ayla, Macide Tanır, ünlü bağışçılarımdan birkaçıdır.

Haberin Devamı

- TEV İzmir Şube yönetiminde ne gibi yenilikler yaptınız?

G.S.: Türk Eğitim Vakfı Eğitim, alanındaki faaliyetleri ile hepimizin yakından tanıdığı ve güvendiği bir vakıf. Şube başkanlığımın altında birçok görevi büyük bir keyifle yerine getirmekteyim. Yönetim Kurulumuz İzmirimizin seçkin, çağdaş ve vizyoner kişilerinden oluşmakta. Bunun da profesyonel ve tam gönüllü kişilerce yönetilmesi gerektiğine inandığımız için yine İzmir’in yakından tanıdığı Mehmet Salih Özen’e onursal başkanlığını teklif ettik. Bizi kırmadı ve sıfırdan bir yönetim ve alt komitelerini kurdu. Kendisi zaten eğitime gönül vermiş ve burs vermek amacıyla vakfımızla önceden iletişime geçmiş sorumluluk sahibi bir işadamıdır. Eğitim Komisyonumuzun başında hepimizin STK çalışmaları ile yakından tanıdığı Betül Elmasoğlu bulunuyor. İş Geliştirme Komisyonumuzun Başkanlığını Seda Kaya yapıyor. Bir de yakından tanıdığınız isimlerden oluşan sosyal komitemiz var.

Haberin Devamı

- Konsere ilgi nasıl?

G.S.: Gerçekten güzel destekler aldık ve almaya da devam ediyoruz. Gelenekselleşen konserimiz, Yürütme Kurulumuz, Yürütme Kurulumuzun Başkanı Salih Özen ile 50. Kuruluş Yıldönümünde de gücünü gösterdi. Güzel bağışlarla hem kuruluş yıldönümümüzü kutlayacağız, hem destekçilerimizle kesişen yollarımızı başka platformlarda da sürdüreceğiz ve en önemlisi de daha fazla gencimizin hayatına dokunuyor olmanın tatlı huzurunu yaşayacağız.

- Hedefleriniz nelerdir?

TEV İzmir’in 50. Yıl konserini kaçırmayın

G.S.: Kişisel gelişimine önem verdiğimiz gençlerimiz ile bursiyer sayımızı artırmak istiyoruz. Meslektaşını Okut projemizi hayata geçirmek ve büyük bir proje ile noktalamak, önemli planlarımızdan biri.. Bu; okul olur, ikinci bir yurt olur, belki de bir huzur evi olur.

Haberin Devamı

- Burası ve yedikleriniz hakkında sizden yorum rica etsem!

G.S.: Sevinç Pastanesi, her zaman pozitif enerji vermiştir, güzel anılara tanıklık etmiş bir mekandır. Bella Vista, Manolia ve limonata... Hepsi çok lezzetli, çok hoş.

Harika bir deneyimdi

- Banu Hanım, TEV konseri öncesi sizi tanımak istedik.

B.K.: Aydınlı bir baba ile İzmirli bir annenin, Ankaralı kızıyım. Özellikle Ankara’yı belirtiyorum çünkü beni bugünlere getiren eğitim öğretim yaşamımın geçtiği şehirdir başkentimiz. Ortaokul ve liseyi,

TEV İzmir’in 50. Yıl konserini kaçırmayın
Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’nde, lisans eğitimimi ise Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Teori Kompozisyon Bölümü’nde tamamladım. Yaklaşık 20 yıldır müzik eğitmenliği yapıyorum.

- TEV İzmir’in düzenlediği bu konserle yollarınız nasıl kesişti? Ve bu anlamlı projede yer almakla ilgili neler hissediyorsunuz?

B.K.: Sevgili Başak Özen’in davetiyle bu muhteşem ekibin bir parçası olma şansını yakaladım. Başak, sevgili öğrencim Kayra’nın annesi ve TEV Sosyal Komite üyesi. Bu seneki çalışma için beni aradığında ve projeyi anlattığında çok etkilendim ve gururlandım. Ülkemin en seçkin vakfı ile Türkiye’nin geleceği olan değerli gençlerimize destek olmak, gerçekten çok keyifli bir emek.

- Amatör ama hem yetenekli hem de üretken İzmirli hanımlarla çalışmaktasınız.

B.K.: Gönüllü koromuz, tam da gönüllü kelimesinin anlamıyla örtüşen bir enerji ve istekle çalışmalara katılıyor. Biz de ‘70’ler ve ‘80’ler diyerek yola çıktık. Yaklaşık 18 eser seslendireceğiz.