Ege Turizmin fikir liderleri buluşuyor

Turizmin fikir liderleri buluşuyor

12.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bodrum, sürdürülebilir turizmin geleceğine kapı açarak dünya ve bölge turizme yön veren ulusal ve uluslararası isimleri ağırlamaya hazırlanıyor.

Turizmin fikir liderleri buluşuyor

Forum, ilk kez The Bodrum Cup iş birliğinde, 14 Ekim Cuma günü ‘Mavi Ekonomi’ odağıyla düzenlenecek. Bodrum Belediyesi, Bodrum Tanıtma Vakfı ve Akdeniz Turizm Vakfı forumla, benzersiz seçenekleriyle dünya turizminin incisi konumundaki Akdeniz’in korunmasını ve turistik gelişimin doğru yönlendirilmesini hedefliyor. Kempinski Barbaros Bay Bodrum Hotel’de düzenlenecek olan, gezegeni koruyan ve refahı artıran dengeli bir turizme ulaşma hedefiyle hazırlanan forumda, ‘Mavi Ekonomi Hakkında Yeniden Düşünmek’ başlığıyla paneller ve think-tank toplantıları yapılacak.
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, The Bodrum Cup ile Bodrum Turizm Forumu’nun ortak bir proje olduğuna vurgu yaptı, barış, kardeşlik ve turizmin konuşulacağı Turizm Forumu’na herkesi davet etti.
‘Akdeniz’in gözdesi’
İnsan ve ülke refahını yükseltecek, sürdürülebilir bir turizmin gelişimine güçlü bir destek sunmak istediklerini kaydeden Aras şunları söyledi: “Bodrum Turizm Forumu’na tüm dünyadan çok önemli katılımcılar geliyor. Kempinski Otel’de tüm gün yapılacak paneller, sempozyumlar ve yuvarlak masa toplantılarında sadece Mavi Ekonomi değil; Bodrum, Akdeniz, barış, demokrasi ve kardeşlik konuşulacak. Hem bizim hem Bodrum Tanıtma Vakfı hem de iş birliği yaptığımız Akdeniz Turizm Vakfı ile birlikte hedefimiz, Bodrum’u Akdeniz’in gözdesi, lider turizm destinasyonu haline getirmek.”
Aras, çevreyle barışık bir etkinlik olan The Bodrum Cup aracılığıyla, iklim krizini en aza indirmek için izlenen politikaları daha yüksek sesle ifade etmek istediklerini dile getirdi, “Balıkçılıktan deniz ticaretine, kıyı gelişiminden turizme, gemi yapımından yenilenebilir kaynakların üretilmesine kadar her şeyi içinde barındıran bir yarış ve bir forum gerçekleştireceğiz” dedi.
Akdeniz Turizm Vakfı Genel Sekreteri Andrew Agius Muscat da ekonomiye önemli bir katkıda bulunduklarını söyledi, Mavi Ekonomi’nin, artık Akdeniz turizminin en büyük ayağı olduğunu belirtti.