Ege Vakaları azaltacak 7 video

Vakaları azaltacak 7 video

01.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Çok yüksek riskli iller arasındaki İzmir’de; öğrenciler, esnaf ve işçilerin eğitimi için Ege ve Yaşar üniversitelerince hazırlanan videolar, alınacak önlemlere yönelik farkındalığı artıracak

Vakaları azaltacak 7 video

TÜBİTAK’ın “Kovid-19 ve Toplum” başlıklı proje çağrısı kapsamında Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (SBÜ) yürütücülüğünde Ege ve Yaşar üniversitelerinden akademisyenler tarafından yedi adet eğitim videosu hazırlandı. Videolara Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (BUHASDER) üyesi hekimler de katkı koydu.
Alınacak tedbirlerle salgının önlenebileceğini topluma göstermeyi amaçladıklarını belirten SBÜ İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi ve BUHASDER Derneği Başkanı Prof. Dr. Şükran Köse, “Risk altındaki meslek gruplarının Kovid-19 salgınından nasıl korunacağı, neler yapılması gerektiği anlatılıyor. Bu videoları, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilere, Ege Bölgesi Sanayi Odası ile İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği ise çevri içi olarak üyelerine ve çalışanlara ulaştıracak. İzmir genelinde vaka sayısını azaltmasına katkı koyacağını düşünüyoruz” dedi. Verdikleri eğitimlerde videoların gözterimini zorunlu tutacaklarını belirten İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu da, “Vaka sayısının azalmasında etkili olacağını umuyorum” ifadelerini kullandı.
Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Özarslan ise, “Taksici, otobüs şoförü ve fabrika çalışanlarına ilişkin animasyonlar hazırlandı. Tedbirler en ince ayrıntısına kadar anlatıldı” dedi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Parazitoloji Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Yusuf Özbel de, herkese ihtiyacı olan bilgiyi ulaştırmaya alıştıklarını dile getirdi.