Eğitim 2015-2016 KYK burs başvuruları başladı!

2015-2016 KYK burs başvuruları başladı!

25.10.2015 - 22:48 | Son Güncellenme:

2015 - 2016 eğitim - öğretim döneminin KYK burs başvuruları başladı. 4 Kasım’da sona erecek olan başvuruları nasıl yapacaksınız? Konu hakkındaki detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

2015-2016 KYK burs başvuruları başladı

Yüksek öğrenim ve yüksek lisans yapan bir çok öğrenciye burs, barınma ve kredi imkanı Kredi Yurtlar Kurumu tarafından sağlanmaktadır. Bu imkanlardan faydalanabilmek için ise Kredi Yurtlar Kurumunun belirlediği şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu şartları sağlayan kişiler bu imkanlardan faydalanabilmektedir. Sizde yüksek öğrenime yeni başlıyor iseniz ve KYK’nın sağladığı fırsatlardan yararlanmak için başvuru da bulunmuşsanız başvuru sonucunu öğrenmek için yazının devamında vermiş olduğumuz maddeleri takip ediniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

KYK YURT SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

KYK sorgulama uygulaması ile yurt başvuru sonucunuzu öğrenmek istiyorsanız ilk olarak Kredi Yurtlar Kurumu resmi web sayfası üzerinde açılan 2015-2016 yurt başvuru sonucu ekranına giriş yapması gerekmektedir. Daha sonra açılacak olan sayfada sizden birkaç kimlik bilginiz istenecektir. Bu bilgiler T.C. kimlik numarası, baba adı, cilt numarası, aile sıra numarası ve sıra numarası gibi bilgilerdir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra ara butonuna tıklayarak sorgulamanızı tamamlayabilirsiniz.

Bu işlemden sonra başvurunuz kabul edilmiş ise kayıt işlemlerinizi başlatabilirsiniz. KYK tarafından belirlenen tarihlerde sizden istenilen belgeleri eksiksiz bir şekilde kuruma iletmeniz gerekecektir.

Haberin Devamı

Yurt başvurusu işlemleri için istenen belgeler;

Yurtlar için öncelikli bir şekilde kayıt yaptırma hakkı bulunanların durumlarını gösteren bir belge,

4 fotoğraf,

Anne yada babasından birinin özürlü olması halinde özür yüzdesini gösteren bir belge,

Yurtta barınan kardeşiniz varsa kardeşinizin öğrencilik durumunu gösteren bir belge ile yurt için yatırdığınız ücretlerin dekontu gibi belgeleri belirlenen tarihlerde kalacağınız yurdun müdürlüğüne götürünüz.

KYK sorgulaması sadece yurt sorgulamasını içermemektedir. Ayrıca Kredi yurtlar Kurumuna, kredi veya burs başvurusunda bulunmuşsanız aynı şekilde burs başvuru sonucunuzu da aynı sayfa üzerinden öğrenebilirsiniz. Yine aynı şekilde Kredi Yurtlar Kurumundan öğrenci iken kredi almış iseniz ve kredi geri ödeme borcunuzu öğrenmek istiyorsanız sorgulama işlemini de internet üzerinden yapabilirsiniz. Bu sorgulama işlemi ise 2 site üzerinden yapılmaktadır. Bunlar E-Devlet ve Kredi Yurtlar Kurumu siteleridir. E-Devlet üzerinden sorgulama yapmak için öncelikle E-Devlet resmi web sayfasına girdikten sonra sayfanın solunda yer alan e-hizmetler seçeneğine tıklayınız ve ardından Kredi Yurtlar Kurumu alanına geliniz. Daha sonra buradan KYK kredi geri ödeme seçeneğine tıklayınız. Açılan sayfadan kimliğimi şimdi doğrula butonuna tıklayınız. Bu butona tıkladığınız da sizden TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde yazarak kimlik doğrulama işleminizi tamamlayınız. Son işlem olarak ise sisteme giriş yap adlı butona tıklayınız. Bu şekilde açılacak olan sayfadan geri ödeme borcunuzu öğrenebilirsiniz. Kredi Yurtlar Kurumu sayfası üzerinden sorgulama yapmak için ise KYK geri ödeme borcu sorgulama sayfasına geliniz. Burada sizden sadece TC kimlik numaranız istenecektir. TC kimlik numaranızı yazarak sorgulamanızı yapabilirsiniz.