Eğitim 2016 AÖF kayıt yenileme işlemleri devam ediyor

2016 AÖF kayıt yenileme işlemleri devam ediyor

23.02.2016 - 13:39 | Son Güncellenme:

AÖF 2016 kayıt yenileme işlemleri başladı. Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri ile ilgili tüm detayları haberimizde sizler için derledik. AÖF kayıt yenileme işlemleri 4 Mart'a kadar devam edecek.

2016 AÖF kayıt yenileme işlemleri devam ediyor

Yakın zamanda gerçekleştirilecek olan üniversite ders ekle sil işlemleri açık öğretim fakülteleri içinde geçerlidir. Ülkemizde Açık Öğretim Fakültesi kapsamında en geniş eğitim veren Eskişehir ilinde bulunan köklü bir üniversite olan Anadolu Üniversitesi her yıl vatandaşlara çeşitli alanlarda eğitim vermektedir. Her yıl düzenlenen bu açık öğretim fakültesi eğitimleri yine bu yıl da gerçekleştirilmiştir. 2015 – 2016 yılı Açık Öğretim Fakültesi güz dönemi sona ermiş artık adaylar ikinci yarıyıl olan bahar dönemi için hazırlıklara başlamışlardır. Sizlerin de bildiği üzere açık öğretim fakültelerinde eğitim alabilmek için sınavlara ve derslere gerekli ücreti yatırmak gerekir. Bu ücretler ders başına alınır. Güz dönemi içinde eylül ayında yapılan ders seçimleri bahar dönemi için şubat ayında yapılacaktır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

AÖF Kayıt Yenileme İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Lisans eğitiminin yanında başka bir diploma almak isteyen vatandaşlar, belli sebeplerden dolayı lisans eğitimi alamayan vatandaşlar için ya da kendini geliştirmek için vatandaşların tercih ettikleri açık öğretim fakülteleri hız kesmeden eğitimlerini vermeyi sürdürmektedir. İktisat, işletme, sosyal hizmet ve sosyoloji gibi çeşitli bölümleri barındıran bu fakülteler sayesinde diploma sahibi olabilirsiniz. Elinizde bulunan bu diploma ile elbette ki bir işe de başvuru yapabilirsiniz. Bu fakültelerden yararlanabilmek için vatandaşların 12 Ekim Pazartesi ve 23 Ekim Cuma tarihleri arasında gerçekleştirmiş oldukları kayıtlar sona ermiş artık bu kayıtların geçerlilik süresi sona ermiştir. Bahar dönemi için adayların tekrar kayıt yaptırmaları gerekir. Gerekli kurumlar tarafından bahar dönemi kayıtlarının 22 Şubat Pazartesi tarihinden 4 Mart tarihine kadar kayıtlarını yaptırabilirler. Açık Öğretim Fakültesi kayıtlarını yenileyen vatandaşlar sonrasında ders ekle sil işlemlerini yapabilirler. Belirtilen bankaların ATM’lerinden sınav ücreti kısmını seçerek AÖF Kayıt Yenile başlığı altında ilgili hesaba paraları yatırmaları gerekir. Vatandaşların bu kayıt yenilme işlemini verilen tarihler arasında yapmaları zorundur. Aksi takdirde parayı yatırmayı ders seçimi yapmaları mümkün değildir. Adaylara ücretleri yatırmaları için her hangi bir ek süre tanınmayacağı ve ödeme süresinin uzatılmayacağı ilgili kişiler tarafından duyurulmuştur. Sizler bu verilen tarihler arasında ücretinizin tamamını gerekli yere yatırınız. Ardından artık teknolojinin de ilerlemesi ile ders seçimleri başladıktan sonra bölümüzün derslerini seçiniz. Artık akıllı cep telefonları ile internete bağlanabilir, ders seçimlerinizin başladığı tarihte sizler bu işlemden yararlanabilirsiniz. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakülteleri adaylarına resmi site üzerinden öncelikle hangi dersleri alacağına bakarak ödemelerini yapmaları uygundur. İnternetten hangi dersleri seçecek iseniz bu derslerin ücretlerini yatırınız. 45 AKTS’ yi geçmeden ders seçmeniz gerektiğini de sizlere hatırlatalım. İlgili ödemelerini de bu doğrultuda gerçekleştirerek Açık Öğretim Fakültesi 2015 – 2016 eğitim öğretim yılı bahar döneminiz başlamış olacaktır. Bu işlemler doğrultusunda sizler Açık Öğretim eğitiminiz için kayıt yenileme işlemini başarıyla tamamlamış olacaksınız. Aklınıza takılan en ufak soru işaretlerini bu şekilde internet sistemi ile de giderebilirsiniz.