Eğitim VE geri sayım başladı! 2021 YKS kılavuzu yayımlandı mı? YKS başvuruları ne zaman ve nereden yapılacak?

VE geri sayım başladı! 2021 YKS kılavuzu yayımlandı mı? YKS başvuruları ne zaman ve nereden yapılacak?

02.02.2021 - 15:52 | Son Güncellenme:

YKS başvuruları için çok az bir süre kaldı. Bugün ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'den ise çok önemli bir açıklama geldi. Başvurular için gün sayılırken sıklıkla "2021 YKS kılavuzu yayımlandı mı? YKS başvuruları ne zaman ve nereden yapılacak?" diye soruluyor.

VE geri sayım başladı 2021 YKS kılavuzu yayımlandı mı YKS başvuruları ne zaman ve nereden yapılacak

Üniversite adaylarının heyecanla beklediği başvurular başlamak üzere... Gözler ÖSYM'den gelecek habere çevrilmiş durumda... 2021 YKS kılavuzu heyecanla beklenirken "2021 YKS kılavuzu yayımlandı mı? YKS başvuruları ne zaman ve nereden yapılacak?" sorusu dillerden düşmüyor. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

YKS BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU

2021 sınav takvimi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklandı. 2021 YKS başvuruları 4 Şubat-2 Mart tarihleri arasında alınacak. Sınav 27 Haziran'da gerçekleşecek. Kılavuzun da 4 Şubat'ta yayımlanması bekleniyor.

ÖSYM BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Sınav başvurularını 4 Şubat'ta başlatacaklarını, 2 Mart'ta sona erdireceklerini bildiren Aygün, bu yılki YKS başvurularına ilişkin şu bilgileri verdi:

"T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne ÖSYM AİS mobil uygulaması veya 'http://ais.osym.gov.tr' üzerinden 'e-Devlet ile kayıt ol' seçeneğine tıklayarak kayıt olabilecek ve sınav başvurularını yapabilecek. e-Devlet kayıtları için adaylarımızın PTT şubelerinden şifrelerini temin etmeleri gerekiyor.