Eğitim 60 günde YKS'ye nasıl hazırlanılır?

60 günde YKS'ye nasıl hazırlanılır?

16.04.2021 - 16:34 | Son Güncellenme:

Sınavlara hazırlanan hemen hemen her öğrenci sınav tarihinin yaklaşması ile hem daha fazla heyecan ve korku yaşıyor hem de eksiklerini kapatmak için neler yapacağını düşünüyor.

60 günde YKSye nasıl hazırlanılır

Şu hiçbir zaman unutulmamalı; kalan sürede doğru hazırlık süreci ile AYT ve TYT’ye tam anlamıyla hazır olmak ve hedeflenen üniversiteye yerleşmek çok da zor değil. Önemli olan bu zamanın nasıl yönetildiğidir.

Haberin Devamı

İşte öğrencilerin ihtiyaç duyduğu eğitim ve kaynakları tek platform üzerinde toplayan Kolay Kampüs (www.kolaykampus.com) uzmanlarından netleri artıracak ve istenilen üniversiteyi kazandıracak öneriler:

1- ERTELEMEKTEN VAZGEÇİN

Kalan zamanın verimli geçmesi, hedefe ulaşma noktasında sizlere yardımcı olacaktır. Bu süreci iyi yönetebilmek için her haftanın konu eksiklerine yönelik çalışmayı ve konu tekrarlarını önceden planlamalısınız. Bu planı yapmayı ve uygulamayı ertelersek bu yük giderek artacak ve zaman daraldıkça stres katsayımız da yükselecek. O zaman önceliğimiz sürekli ertelemelerden vazgeçip doğru bir planlama yapmak ve bu plana sadık kalmak. Akıcı ve kolay anlaşılır konu anlatımları ve genel tekrar videolarıyla ders çalışmayı eğlenceli hale getiren Kolay Kampüs (www.kolaykampus.com), üyelerine ücretsiz olarak sunduğu seviye tespit sınavı ile öğrencilerin eksiklerini tespit etmelerini ve kendilerine özel çalışma kılavuzlarıyla tamamlamalarını sağlar.

Haberin Devamı

2- RENKLİ KALEMLER, DİKKAT ÇEKİCİ NOTLAR

Öğrenmeyi hem kalıcı hem de keyifli hale getirmek çok önemlidir. Öğrenirken en çok renkli görseller ve notlar dikkatimizi çeker. Son dönemdeki çalışmalarımızın akılda kalıcılığını arttırmak için mutlaka özet notlar çıkarmalıyız ve bu notları oluştururken renkli kalemler kullanarak bilginin zihinde yer etmesine yardımcı olmalıyız. Bu notları görebileceğimiz yerlerde bulundurmalı, gerekirse gittiğimiz yerlerde yanımızda taşımalıyız. Böylelikle herhangi bir nedenle tekrar ihtiyacı hissedersek notlarımızın renkli kısımlarına odaklanır ve zaman kaybından kurtulmuş oluruz. Ayrıca kavram ve zihin haritaları yaparak konuyu daha anlaşılır ve akılda kalıcı hale getirebiliriz.

60 günde YKSye nasıl hazırlanılır

3- SOSYAL MEDYA TUZAĞINA DÜŞMEYİN

Sınava hazırlık sürecinde en dikkat dağıtıcı ve vakit çalan alan sosyal medyadır. Hedefiniz için ise kalan süreyi nasıl yönettiğinizin çok önemli olduğunu söylemiştik. Ancak sosyal medya zamanın kontrolünü size bırakmaz. Sadece birkaç dakika bakıp çıkarım dediğiniz uygulamalarda saatleriniz geçebiliyor. Diğer yandan bu uygulamalar üzerinden yaptığınız mesajlar, dialoglar uzun süre zihninizi meşgul ediyor. Bu neden bu süreçte sosyal medya ile olan teması en asgariye indirgemek hatta son çeyrek için sosyal medya detoxu yapmak çalışma saatlerinizi daha iyi yönetmenizi sağlar. Sosyal medyada boşa harcayacağınız zamanı bol bol deneme çözerek değerlendirebilir, sınava sayılı günler kala hedefinize yaklaşabilirsiniz. Kolay Kampüs’ün (www.kolaykampus.com) sunduğu online ve fiziksel deneme kitaplarından yararlanmak için kolaykampus.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı

60 günde YKSye nasıl hazırlanılır

4- KENDİNİZİ SINAYIN

Hangi noktada olduğunuzu öğrenebilmek için deneme testlerine ağırlık verin.  Hızlı konu tekrarları yapıp deneme testleri ve çıkmış soruları çözün. Testlerin sonucunda eksiklerinizi analiz edin ve tamamlayın, böylece kalan 60 günde konulara olan hakimiyetinizi artırmış olursunuz. Kolay Kampüs’ün (www.kolaykampus.com) sunduğu yeni nesil denemeleri online çözerek kazanım bazlı, süre, sıra ve puan raporlu analizlerle durumunuzu kolayca takip edebilirsiniz. Birleştirilmiş deneme analizi ile genel sınav performansını görebilir, sınav stratejinizi buna göre güncelleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

60 günde YKSye nasıl hazırlanılır

5- KENDİNİZİ ÖDÜLLENDİRİN

Doğru şekilde çalışmak kadar motivasyonlu çalışmak da önemlidir. Çalışma azminiz ve başarınız için kendinizi ödüllendirin. Ödüller, her hafta çalışma planını tamamladıkça, netlerde artış olunca ve çalışmanın sizi çok yormaya başladığı dönemlerde motivasyon kaynağınız olabilir. Bu ödüller; 'Bugün 300 soru çözdüğümde gece yatmadan film izleyeceğim', 'Çalıştığım konu tamamlanınca çay\kahve molası vereceğim' veya 'Hedeflediğim net sayısını yakalayınca hafta sonu arkadaşlarımla bir saat görüntülü görüşme yapacağım' şeklinde olabilir. 

Kolay Kampüs’e (www.kolaykampus.com) üye olup, AYT ve TYT’ye hızlı ve kolay hazırlık yapmak için www.kolaykampus.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

60 günde YKSye nasıl hazırlanılır