Eğitim Afr Ayarı Nedir, Ne İşe Yarar? Afr Lpg Gaz Ayarı Nasıl Yapılır?

Afr Ayarı Nedir, Ne İşe Yarar? Afr Lpg Gaz Ayarı Nasıl Yapılır?

22.04.2021 - 01:28 | Son Güncellenme:

Bilindiği üzere LPG diğer yakıt türlerine göre çok daha uygun maliyetler ile ulaşılabilen enerji kaynakları arasında bulunuyor. Ülkemiz başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde aktif olarak kullanılan LPG hem daha çevreci hem de daha uygun fiyatlı bir yakıt türü olarak biliniyor. Ancak uygun fiyatlı olmasının beraberinde getirdiği dezavantajı olan düşük performans insanların LPG sistemlerinden soğumasına neden oluyor. Neyse ki Afr ayarı gibi daha verimli çalışan LPG sistemleri ile günümüzde mümkün hale gelmiştir. Afr ayarı nedir, ne işe yarar ve afr LPG gaz ayarı nasıl yapılır detayları ile derledik.

Afr Ayarı Nedir, Ne İşe Yarar Afr Lpg Gaz Ayarı Nasıl Yapılır

Her otomobil türünde olduğu gibi LPG sistemleri de çalışabilmek için doğru koşullara ihtiyaç duyar. Hassas bir şekilde ayarlanmış hava ve yakıt oranı araçların üstün performans göstermelerine olanak verir. Özellikle LPG sistemleri için yapılan afr ayarı aracın fabrikadan çıkarken yapılan hava ve yakıt oranlarını taklit eder. Bu sayede iyi performans gösteren araçlar LPG sistemlerinde de mümkün olur.

Haberin Devamı

 Afr Ayarı Nedir, Ne İşe Yarar? 

 Afr ayarı nedir sorusuna verilebilecek en iyi cevap LPG sistemleri için yapılan hava yakıt karışım oranıdır. Bir otomobil üretildiğinde en verimli şekilde çalışabilmesi için fabrikada doğru hava ve yakıt oranları hassas bir şekilde hesaplanır. Bu hesaplamalar neticesinde aracın yokuş, viraj, düz yol, çeşitli hava koşulları ve farklı senaryolarda performansını sürdürmesi amaçlanır.

 LPG sistemleri genellikle araca sonradan entegre edildiği için bu ayarın ayrıca yapılması gerekir. Doğru bir şekilde gerçekleştirilen işlemler sonucunda afr ayarı aracı benzinli versiyonu ile neredeyse aynı performansı göstermesini mümkün kılacaktır.

 Afr LPG Gaz Ayarı Nasıl Yapılır?

 Afr ayarı konusunda bilinmesi gereken ilk şey kesinlikle profesyoneller tarafından yapılması gereken bir işlem olduğudur. Öncelikle araçta bulunan ve fabrika çıkışlı gelen sensörlerin üzerine alıcılar yerleştirilir. Böylelikle araç çalıştığı ve hareket ettiği andan itibaren yakıtı ne kadar verimli kullandığı ölçülür. Sonra aracın beynine yerleştirilen okuma cihazı ile hava ve LPG oranları yeniden düzenlenir. Farklı senaryolar ve durumlar için defalarca tekrar edilen testler sonucunda optimum değere ulaşılır.