Eğitim Agm Akü Nedir, Açılımı Ne Demek? Agm Akülerin Özellikleri Nelerdir?

Agm Akü Nedir, Açılımı Ne Demek? Agm Akülerin Özellikleri Nelerdir?

22.10.2021 - 16:46 | Son Güncellenme:

Gelişen teknoloji sayesinde performansı daha yüksek olan ürünlerin üretiminin yapılması mümkün olmaktadır. Bu ürünlerden biri de aküler olarak belirtilmektedir. Günümüzde üretilen birçok farklı akü modeli yüksek verimliliğe sahip olarak tüketicilerin beklentilerini karşılamaktadır. AGM akü de bu bağlamda ele alınması gereken bir akü modeli olmaktadır. Peki, AGM akü nedir, açılımı ne demek? AGM akülerin özellikleri nelerdir? İşte, AGM akü hakkında bilinmesi gereken detaylar.

Agm Akü Nedir, Açılımı Ne Demek Agm Akülerin Özellikleri Nelerdir

 AGM akü, uzun kullanım ömrüne sahip olan aküler sınıfında yer almaktadır. Bu akü modelinin oldukça sağlam maddeler kullanılarak yapıldığı belirtilmektedir.

Haberin Devamı

 AGM Akü Nedir, Açılımı Ne Demek?

 AGM, İngilizce Absorbed Glass Mat kelimesinin kısaltılmış şekli olmaktadır. Türkçede AGM kelimesinin anlamı cam elyafın emdirilmiş hali olarak tanımlanmaktadır. Ağır araçlarda daha yüksek performans sağlaması için AGM akülerin kullanımları tercih edilmektedir. Bu aküler kapalı bir şekilde tasarlanan kurşun ve asit bileşiminden oluşan bataryalara sahip olmaktadır. Bu akülerde bulunan pilin dökülmemesi için fiberglas mat kullanılmaktadır.

 AGM Akülerin Özellikleri Nelerdir?

 AGM aküler, elektrik enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürmektedirler. Bu aküler diğer akülere oranla daha yüksek gaz verimliliğine sahip olmaktadır. AGM aküler diğer akülere göre daha hafif olmaktadır. Bu aküler daha düşük maliyetlerle elde edilebilmektedir.