Eğitim Alternatif Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Alternatif Olarak Ne Demek?

Alternatif Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Alternatif Olarak Ne Demek?

22.05.2021 - 16:42 | Son Güncellenme:

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte insanların karşılaştıkları problemlerin çözümüne ilişkin çok sayıda seçenek bulunmaktadır. Sorunların çözüm yollarının birden fazla olması insanların işini kolaylaştırmaktadır. Modern hayatta insanlar kendi ihtiyaçları doğrultusunda bu yollardan birine başvurmaktadır. Bu durumu ifade etmek için alternatif kavramı kullanılmaktadır. Peki, alternatif ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Alternatif olarak ne denmek istenmiştir? İşte alternatif kavramı hakkında bilinmesi gereken detaylar.

Alternatif Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Alternatif Olarak Ne Demek

 Alternatif kelimesi, Türkçeye Fransızcadan geçen bir kelime olmaktadır. İnsanların herhangi bir durumda seçme şansları var ise seçenekleri gözden geçirmeleri anlamında kullanılan bir kelimedir.

Haberin Devamı

 Alternatif Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Alternatif kelimesi anlam olarak, seçilmesi olağan olan birden fazla yol olması durumunda kişiye en mantıklı gelenin tercih edilmesi olarak ifade edilmektedir. Alternatifler bazı durumlarda insanların hoşuna gitmeyecek şekilde de olabilmektedir. Bu durum karşısında da kişiler kendileri için en faydalı seçeneği seçmektedirler. Türk Dil Kurumuna göre alternatif kelimesinin birden fazla anlamı bulunmaktadır. Bu anlamlar: seçenek, değişik, farklı, almaşık ve dalgalı olarak ifade edilmektedir.

 Alternatif Olarak Ne Demek?

 Alternatif olarak demek, bir durum karşısında birden fazla çözüm yolu mevcut bulunması halinde bu çözüm yollarından birini tercih etmek demektir.