Eğitim Amin (Nh2) Nedir, Özellikleri Nelerdir? Amin Formulü Nedir?

Amin (Nh2) Nedir, Özellikleri Nelerdir? Amin Formulü Nedir?

05.07.2022 - 17:21 | Son Güncellenme:

Amin (NH2) kimya dalında Azot olarak bilinen organik kimya içerisinde yer almaktadır. Özellikle çiftçilerin sebze veya bitkilerin beslenmesinde azot çok önemli bir bu sebeple kullanılırken doğru organik besin maddesidir. Amonyağın bir kolu olarak tanımlanır ve patlayıcı özelliğe sahiptir. Bu sebeple belirli oranda kullanılması oldukça önemlidir. Amonyağın bileşim ayakların birisi azot elementidir. Merak edilen tüm detaylar.

Amin (Nh2) Nedir, Özellikleri Nelerdir Amin Formulü Nedir

Amin (NH2) amonyaktan oluşan ve amonyak bileşiminin içerisinde yer alan bir maddedir. Amin kendi içerisinde tekli, ikili ve üçlü bileşenlerden oluşmaktadır.

Amin (NH2) Nedir?

Amin amonyak bileşiminden doğan element grubuna girmektedir. Kimya kodu NH2 olarak bilinmektedir. Bileşkesinde azot atomu temelini oluşturmaktadır. Amin grubu çok kolay suda çözülür. Su da çözülmesi bu anlamda tehlike arz etmektedir. İçme sularına karışması halinde zehirleme durumu söz konusu olacaktır.

Amin Formulü Nedir?

Amin formülüne detaylarıyla bakılacak olursa R3NH+ olarak tanımlanmaktadır. Bu formül amonyun iyonunu oluşturmakta temelinde azot atomunu barındırmaktadır. Azot atomu su ile bileşmesi halinde amonyak iyonu ortaya çıkmaktadır. 3 adet bileşke söz konusudur. Birincil amin, ikincil amin, üçüncü amin olmak üzere bileşkeler söz konusudur. Birincil amin bileşkesinde etilamin ikil amin bileşkesinde Dimetilamin ve üçüncü amin bileşkesinde ise Trimetilamin olarak adlandırılmaktadır.

Çoklu aminler içerisinde azotla birlikte ikili hidrojen bağı vardır. NH2 olarak tanımlanmaktadır. Amonyağın hidrojen ile buluşması sayesinde klorür, bromür, iyodür olarak kendi içerisinde ayrışmaktadır. Amin sıvı yapıya sahiptir.