Eğitim Anti Meridyen Nedir? Antimeridyen Nasıl Hesaplanır?

Anti Meridyen Nedir? Antimeridyen Nasıl Hesaplanır?

05.02.2022 - 13:51 | Son Güncellenme:

Dünyanın çevresinde görünmeyen çizgiler olarak meridyenler öne çıkar. Bu meridyenler belli derece ve saat farkı üzerinden ele alınır. Peki, anti meridyen nedir? Antimeridyen nasıl hesaplanır tüm detayları ile derledik.

Anti Meridyen Nedir Antimeridyen Nasıl Hesaplanır

 Meridyenlerin bir de aynı zamanda antimeridyenleri bulunur. Bunun ne olduğu ve nasıl oluştu ise merak edilen konuları içerisinde geliyor. Özellikle hem günlük yaşam hem de eğitim noktasında önemli bir yer taşımaktadır.

Haberin Devamı

 Anti Meridyen Nedir?

 Her meridyen yayı için 180 derecesini tamamlayan bir zıt işaretli antimeridyeni bulunur. Dünya üzerindeki bir meridyenin zıt olarak öne çıkan anti meridyeni ile 180 derecelik bir fark ortaya çıkar. Bu fark aynı zamanda 12 saatlik bir zaman dilimini kapsamaktadır. Böylece meridyenler dünyanın çevresini bir bütün olarak sarmış olur.

 Antimeridyen Nasıl Hesaplanır?

 En çok merak edilen konulardan biri olarak antimeridyenin nasıl hesaplanacağı geliyor. Bu durum derece ile beraber aynı zamanda saat farkı üzerinden hesaplanmaktadır. Özellikle kutuplar arasında bağ kuran 1 meridyen 180 derecelik açı oluşturur. Bununla beraber aynı meridyen diğer taraftan 180 derecelik bir açı meydana getirir. Böylece meridyen ile anti meridyen arasında 180 derecelik bir fark ortaya çıkar. Bu fark aynı zamanda 12 saatlik bir zaman dilimi üzerinden ele alınır. Böylece bu hesaplama ile beraber antimeridyen ortaya çıkarılmış olur. Dünyanın tamamını çevreleyen tüm meridyenlerin aynı zamanda bir karşılık olarak antimeridyeni bulunmaktadır.