Eğitim Azerbaycan Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

Azerbaycan Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

09.02.2022 - 16:06 | Son Güncellenme:

Azerbaycan para birimi birçok kişi tarafından ne olduğu araştırılan para birimlerinden biridir. Özellikle merak edenler ve genel kültürlerini geliştirmek isteyen kişiler tarafından Azerbaycan para birimi araştırılan para birimleri arasındadır. Bu bakımdan Azerbaycan para biriminin ne olduğunu öğrenebilir ve gerektiğinde bu bilgiyi kullanma şansına sahip olabilirsiniz. Azerbaycan para birimi nedir? Kısaca tarihçesi ve sembolü hakkında tüm detayları sizin için derledik.

Azerbaycan Para Birimi Nedir Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

Azerbaycan para birimi Manat olarak bilinmektedir. Kodu AZN olan Azerbaycan Manatı için de ₼ sembolü kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Azerbaycan Para Birimi Nedir?

 Azerbaycan para birimi Manat'tır ve 2006 senesinde piyasaya sürülmüştür. Azerbaycan Manatında 6 tane madeni para bulunur. Bu maden paralar 1 qr, 3 qr, 5 qr, 10 qt, 20 qr ve son olarak 50 qr olarak bilinmektedir. Kağıt olarak ise Azerbaycan Manatında 6 tane kağıt para vardır. Bunlar da ₼1 , ₼5 , ₼10 , ₼20 , ₼50 ve ₼100 olarak belirtilmektedir. 

 Kısaca Tarihçesi ve Sembolü

 Azerbaycan Para birimi 2006 senesinde piyasaya sürülmüş olan Manat'tır. Sembolü ₼ olan Azerbaycan Manatı AZN The Central Bank Of The Republic Of Azerbaycan tarafından da denetlenmektedir. 1 Ocak 2006 senesinden itibaren Azerbaycan'da 1 Yeni Manat (AZN) 5000 Eski Manat'a (AZM) eşit sayılmıştır. 1 USD yaklaşık olarak 1,70 AZN denk gelir.