Eğitim Belediye Tüketim Vegisi (Btv) Nedir? Btv Nasıl Hesaplanır, Yüzde Kaç?

Belediye Tüketim Vegisi (Btv) Nedir? Btv Nasıl Hesaplanır, Yüzde Kaç?

21.04.2022 - 13:00 | Son Güncellenme:

En çok merak edilen vergiler içerisinde belediye tüketim vergisi geliyor. Peki, belediye tüketim vergisi (BTV) nedir? BTV nasıl hesaplanır, yüzde kaç detayları ile derledik.

Belediye Tüketim Vegisi (Btv) Nedir Btv Nasıl Hesaplanır, Yüzde Kaç

 Ay içerisinde birçok farklı vergi türü ön plana çıkar ve alınır. Bu vergiler birçok farklı amaç altında değerlendirilir. Özellikle belediye tüketim vergisi merak edilen konulardan biridir.

Haberin Devamı

 Belediye Tüketim Vergisi (BTV) Nedir?

 Belediye tüketim vergisi aynı zamanda elektrik tüketim vergisi olarak ifade edilir. Bu elektrik tüketim vergisi üzerinden elde edilen gelir belediyeye aktarılır. Bu sayede elektrik tüketimi gerçekleştirilen belediyelerin maddi açıdan kaynana destek olunur. Genelde ise faturalara bakıldığı zaman ETV ya da BTV gibi kısaltmalar bulunur.

 BTV Nasıl Hesaplanır?

 Aktif enerji bedeli olarak isimlendirilen tüketim tutarı üzerinden genelde btv hesaplaması gerçekleşir. Belirli bir yüzde doğrusunda ele alınması ile beraber elektrik faturası kapsamında belirtileri aktarım gerçekleşir. Özellikle bu sayede gerçekleştirilen vergilendirme ile beraber belediyelere aktarım sağlanır.

Haberin Devamı

 BTV Nasıl Yüzde Kaç?

 Farklı gruplara bağlı olarak belediye tüketim vergisi değişik yüzdeler üzerinden ele alınır. Özellikle yüzde kaç olduğu en çok merak edilen vergilendirme sistemleri arasında bulunur.

 - Meskenlerin %5'i

 - Ticarethanelerin tüketim turtanın tutarının yüzde %5’i

 - Sanayi grubundan %1

 Bu şekilde yukarıdaki yüzdeler üzerinden belediye tüketim vergisi ele alınır. Bu vergi maddi olarak belediyelere aktarılır ve böylece iyi bir kaynak elde edilmiş olur.