Eğitim Bilgisayar Programcılığı Bölümü Nedir? Bilgisayar Programcılığı Mezunları Ne İş Yapar?

Bilgisayar Programcılığı Bölümü Nedir? Bilgisayar Programcılığı Mezunları Ne İş Yapar?

31.03.2021 - 04:43 | Son Güncellenme:

Çağın en önemli meslekleri arasında şüphesiz bilgisayar teknolojileri geliyor. Bu sebepten dolayı pek çok öğrenci bilgisayar üzerine meslek ve bölümleri araştırmaktadır. Peki bilgisayar programcılığı bölümü nedir? Bilgisayar programcılığı mezunları ne iş yapar? İşte bu konu hakkında merak edilenler.

Bilgisayar Programcılığı Bölümü Nedir Bilgisayar Programcılığı Mezunları Ne İş Yapar


Hem 2 yıllık hem de 4 yıllık olmak üzere bilgisayar konusunda birçok farklı bölüm bulunmaktadır. Aynı zamanda oldukça geniş bir iş koluna sahip olması sebebiyle, günümüzün en değerli bölümleri içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. O yüzden üniversite sınavı ile beraber öğrencilerin en çok tercih ettiği ve yazdığı bölümler içerisinde geliyor.

Bilgisayar Programcılığı Bölümü Nedir?

Bilgisayar ve programlama konusunda deneyimli kişiler yetiştirmek, kalifiye insanları mesleğe kazandırmak için kurulmuş bölüme bilgisayar programcılığı bölümü denir. Genel olarak 2 yıllık önlisans bölümü olarak bilinmektedir.

TYT puan türünden 150 ve üzeri puan alan kişilerin farklı üniversiteler eşliğinde gidebileceği önemli bölümlerden biridir. Bilgisayar üzerinde hem özel hem de devlet kurumları eşliğinde oldukça geniş bir iş kolu bulunduğunu eklemek mümkün.

Bilgisayar Programcılığı Mezunları Ne İş Yapar?

Bilgisayar programcılığı mezunları pek çok farklı iş yapmaktadır. Önemli kurum ve kuruluşlar ile beraber bireysel olarak da yapılabilecek işler bulunuyor.

- Kurum içi yazılım programları oluşturma konusunda kod yazmak
- Şirket içi iyileştirmeler yapılma açısından yenilikçi yazılımlar oluşturmak
- Test yaparak programın işleyip işlemediğini öğrenmek
- Müşteri bilgi mahremiyetine sadık kalmak
- Yazılım kodları dahilinde mantıksal bir düzen oluşturmak

Tüm bunları yapabilmek için bilgisayar programcıları farklı yazılım dillerini kullanmaktadır. Bunlar içerisinde genel olarak günümü C++ ile Python en çok kullanılan yazılım dilleri içerisinde yer alıyor. Aynı zamanda bu konudaki en güncel bilgileri takip etmek ve çalıştığı işe entegre etmek yine önemli görevlerinden biridir.