Eğitim Blazer Ceket Nedir, Ne Zaman Giyilir? Blazer Ceket Ne İle Kombinlenir?

Blazer Ceket Nedir, Ne Zaman Giyilir? Blazer Ceket Ne İle Kombinlenir?

07.02.2022 - 01:45 | Son Güncellenme:

Blazer kavramı farklı model ve renk seçenekleri ile pek çok kişinin ilgisini çekmektedir. Bu nedenle nasıl kombinleneceği ve ne zaman giyileceği de sıklıkla araştırılmaktadır. Blazer ceketler özellikle kadınlar tarafından çok sık tercih edilmektedir. Peki, blazer ceket nedir, ne zaman giyilir? Blazer ceket ne ile kombinlenir? Sizlere blazer ceket hakkında detayları detaylıca derledik.

Blazer Ceket Nedir, Ne Zaman Giyilir Blazer Ceket Ne İle Kombinlenir

Blazer ceketler klasik giyimin temel temsilcilerinden birisidir. Fakat son yıllarda blazer ceketler ile spor kombinler de sıklıkla yapılmaktadır.

Blazer Ceket Nedir?

Blazer ceketlerin ortaya çıkması 19. yüzyıla dayanmaktadır. Blazer genellikle düz renkli ya da çizgili metal düğmeleri olan göğüs cebinde bir amblem bulunan bir ceket türü olarak tanımlanmaktadır. Blazerlar hem gündelik hem de resmi kullanım için oldukça uygun bir kıyafet çeşididir.

Blazerlar genellikle yün, pazen veya fresk gibi ağır kumaşlardan üretilmektedir. Bir blazer ceket rahat ve hafif spor ceket ile klasik takım elbise ceketi arasındaki bir model olarak da tanımlanabilir.

Ne Zaman Giyilir?

Blazer ceketler çoğu zaman giyilebilmektedir. Özellikle takım elbise ceketler klasik giyim için çok tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra spor kıyafetlerle de giyilmektedir. Mevsim olarak kışın tercih edilen blazer ceketler çoğu zaman bahar aylarında da tercih edilebilir.

Blazer Ceket Ne İle Kombinlenir?

Hem spor hem de klasik olarak kullanılan blazer ceketler jean pantolonlar ile kombinlenebilmektedir. Bunun yanı sıra kumaş pantolon ve kumaş etekler ile klasik bir kombin de oluşturmak mümkündür.