Eğitim Çar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Çar Kime Denir?

Çar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Çar Kime Denir?

25.05.2021 - 01:10 | Son Güncellenme:

Tarih boyunca devlet adamlarına çeşitli unvanlar verilmiştir. Bu unvanlar kişinin yetkisinin genişliği ile alakalı olmaktadır. Günümüze gelene kadar bu unvanlar farklı isimler almıştır. Günümüzde de devlet adamları tarihteki unvanlardan farklı olarak başka unvanları kullanmaktadırlar. Çar kelimesi de tarihte kullanılan unvanlardan biri olmaktadır. Peki, çar ne demek? TDK sözlük anlamı nedir? Çar kime denir? İşte, çar kelimesi hakkında bilinmesi gerekenler.

Çar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Çar Kime Denir

Çar kelimesi, tarihte kullanılan kavramlardan bir tanesidir. Osmanlı tarihinde de bu kavrama sık rastlanılmaktadır. Çar kelimesi Ruslara ait bir kavram olmaktadır.

Çar Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Çar kelimesi, eskiden Bulgar ülkelerinde bulunan devlet adamlarına verilen unvanlardan bir tanesi olarak ifade edilir. Çar kelimesinin kökeni Rus imparatoru Sezar'a dayanmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre çar kelimesinin anlamı, Rus ülkesinde yaşayan imparatorlara ve Bulgar ülkelerinde yaşayan krallara verilen unvan olarak bilinmektedir. Çar kelimesinin farklı anlamları da bulunmaktadır. Bu anlamlar: çarşaf, saman sepeti, süt süzgeci, bozuk para ve başörtüsü gibi olmaktadır.

Çar Kime Denir?

Çar, Ruslarda ve Bulgarlarda yönetimde söz sahibi olan insanlara verilen unvan olarak ifade edilmektedir. Bu unvana sahip olan kişilerin yetkileri geniş olabilmektedir.