Eğitim Cendere Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Cendere Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

12.06.2021 - 05:17 | Son Güncellenme:

Türk Dili, tarihte ilişki kurmuş olduğu medeniyetlerin dillerinden sözcükleri kendi bünyesine katmıştır ve böylece oldukça zengin bir dil haline gelmiştir. Bu nedenden dolayı zaman zaman günlük hayat içerisinde anlamını bilmediğiniz kelimeler ile karşılaşabilirsiniz. Bunun en önemli sebebi bu kelimelerin yerine eş anlamlı olan sözcüklerin kullanılmasıdır. Türkçe Son dönemlerde manası merak edilen sözcüklerden bir tanesi de cendere kelimesidir. Cendere kelimesinin ne demek olduğunu merak ediyorsanız ve kökeninin nereden geldiğini detayları ile derledik.

Cendere Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Cendere kelimesi televizyonlardan ya da sosyal platformların üzerinde duyulmakta olan kelimelerden bir tanesidir. Günümüzde sık kullanılmasa da Türkçe dili içerisinde yerini almıştır.

Türk Dil Kurumu Sözlüğünde Cendere Kelimesi Ne Anlama Gelmektedir?

Cendere kelimesi dilimizde sık olarak ortaya çıkan sözcükler arasında yer alır. Cendere sözcüğü Farsça kökenli olan bir kelimedir. Bundan dolayı da Türkçe içerisinde Farsçadan geçmiştir. Türk Dil Kurumu'na göre cendere kelimesinin anlamı iki tanedir. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre cendere kelimesinin anlamı şu şekilde ifade edilmektedir:

Haberin Devamı

Pres

Manevi baskı

Biçiminde anlamları bulunur.