Eğitim Chemtrails Ne Demek, Etkileri Nelerdir? Chemtrail Komplo Teorisi Nedir?

Chemtrails Ne Demek, Etkileri Nelerdir? Chemtrail Komplo Teorisi Nedir?

26.04.2021 - 17:00 | Son Güncellenme:

Chemtrails komplo teorisi, zaman zaman çeşitli nedenlerden dolayı gündeme geliyor. Bu teori, bazı bilimsel topluluklar tarafından reddedilmiştir. Ama sayısız bilim insanı da bu konu hakkında çeşitli uyarılarda bulunmuştur. Bu teori, bazı kişilere göre sadece bir şehir efsanesinden ibaret olsa da hala tam olarak açıklığa kavuşturulamamış bir teoridir. Chemtrails ne demek, etkileri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Chemtrails Ne Demek, Etkileri Nelerdir Chemtrail Komplo Teorisi Nedir

Chemtrail komplo teorisine göre, (İngilizce chemical trail kimyasal iz) yüksekten uçan uçakların püskürterek semada uzun bir süre iz bırakması ile umumî efkardan gizli bir şekilde ortaya çıkmış sinsi hedefler için kasten püskürtülen biyolojik ya da kimyevî maddelerdir.

Haberin Devamı

Chemtrail Ne Demek?

Chemtrails komplo teorisi inanan kişiler, iddia edilen kimyevî püskürtmenin nedeninin Güneş radyasyonunu kontrol etme çabası olarak, nüfus kontrolü, psikolojik manipülasyon, biyolojik ya da kimyavi savaş ortaya çıkabileceği, hava durumunu değiştirme ve bu izlerin teneffüs hastalıkları başta olmak üzere başka sağlık problemlerine de neden olabileceğini gösterirler. 

Chemtrails Etkileri Nelerdir?

Duman izleri, çok yüksekliklerde 8–16 kilometre derinlikte meydana gelir. Bu yüksekliklerde püskürtülen hangi kimyevî madde olursa olsun bir zarar vermeden havada dağılarak yüzlerce kilometre uzağa düşer ya da yere inmeden yapısı bozulur iddiası ortaya atılıyor. Buna karşın, içerdiği nano partiküller canlılara ve Doğa'ya büyük zararlar verdiği iddia edilir.

Haberin Devamı

Chemtrail Komplo Teorisi Nedir?

Chemtrail komplo teorisi, Sadece normal su tabanlı yoğunlaşma izleri rutin bir şekilde yüksekten uçan uçaklarca belli atmosferik şartlar altında bırakılması gerekir. Savunucularınca kimyevi püskürtmenin yapılmakta olduğunu ispatlamasına rağmen yaptıkları çeşitli incelemeler kusurlu bulunmuş ya da yanlış anlaşılmalarla açıklanmıştır. Ama bu yanlış anlaşılmalar da gerektiğinde kurgulandırma projesine dahil edilebilir. Bu teori bazı bilim insanları tarafından reddedilmiş olsa da araştırmalar hala devam diyor.