Eğitim College Ne Demek, Türkçesi Nedir? College Lise Mi Üniversite Mi?

College Ne Demek, Türkçesi Nedir? College Lise Mi Üniversite Mi?

08.06.2022 - 13:53 | Son Güncellenme:

İngilizce dilinde üniversite eğitimi veren kurumlar için college kelimesi kullanılmaktadır. Bu kelime lise ve üniversite tanımlarında çoğu zaman karıştırılmaktadır. Ancak college kelimesi daha üst bir eğitim seviyesini kapsamaktadır ve buna akademik eğitim denmektedir. Kısaca üniversite sözcüğü kullanılabilmektedir. Lise eğitiminden sonra üniversiteye gidecek olan kişiler college kelimesi adı hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.

College Ne Demek, Türkçesi Nedir College Lise Mi Üniversite Mi

 College, İngilizce bir kelimedir ve üniversite kelimesine karşılık gelmektedir. Akademik eğitim almak isteyen kişiler üniversiteye yani koleje gitmektedir. Kolej kelimesinin yabancı dildeki karşılığı da college olarak karşımıza çıkmaktadır.

Haberin Devamı

 College Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 College kelimesi Türkçe diline çevrildiğinde kolej anlamı çıkmaktadır. Ülkemizde kolej kelimesi daha çok liseler için kullanılmaktadır. Ancak doğrusu üniversite olacaktır. Üniversite düzeyinde eğitim veren kurumlar için college kelimesi kullanılmaktadır.

 College Lise mi Üniversite mi?

 College bir üniversitedir. Akademik eğitim veren kurumların her birine kolej denmektedir. College kelimesi de yabancı bir kelimedir ve karşılığı kolejdir. College kelimesini üniversiteler için kullanmak gerekmektedir. Lise eğitimi veren bir yer değildir. Bazı yerlerde ilköğretim ve lise için kullanılmaktadır ancak doğrusu bu değildir.