Eğitim Deaktif Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Deaktif Etmek Ne Demek?

Deaktif Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Deaktif Etmek Ne Demek?

06.06.2022 - 02:14 | Son Güncellenme:

Aktif olmayan anlamını karşılayan kelime deaktif olarak karşımıza çıkmaktadır. Deaktif kelimesi aynı zamanda kapalı, açık olmayan ve aktif edilmemiş gibi anlamlara da gelmektedir. Bu anlamlar dışında devre dışı anlamı daha sık kullanılan bir anlamı olmaktadır. Çeviri kullandığınız da karşınıza devre dışı anlamı çıkacaktır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Deaktif Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Deaktif Etmek Ne Demek

Deaktif, devre dışı anlamına gelmektedir. Bir cihazı kapattığınızda onu deaktif etmiş olursunuz. Bunu devre dışı düğmesi bulunan her eşyada yapmanız da mümkündür. Deaktif konuma getirerek bunu yaptığınız eşyayı kapatmış olmaktasınız.

Haberin Devamı

 DEAKTİF NE DEMEK, TDK SÖZLÜK ANLAMI NEDİR?

 Deaktif kelimesi herhangi bir cihazı kapatmak için kullanılan bir kelimedir. Karşılığı devre dışıdır. Örneğin bir makineyi kapattığınızda onu deaktif yapmış olursunuz. Yani aktif olmayan bir duruma getirmiş olursunuz. TDK sözlüğünde de devre dışı anlamına gelmektedir.

 DEAKTİF ETMEK NE DEMEK?

 Dekatif etmek bir cihazı kapalı duruma getirmek demektir. Bunun yanında açılıp kapatılabilen her ürünü deaktif edebilirsiniz. Böyle bir işlem için kısaca deaktif etmek kelimesi kullanılmaktadır. Deaktif edilen cihazı devre dışı bırakırsınız.

Yazarlar