Eğitim Debit Ne Demek? Muhasebede Debit Ne Anlama Gelir?

Debit Ne Demek? Muhasebede Debit Ne Anlama Gelir?

22.03.2021 - 14:57 | Son Güncellenme:

Muhasebe ve ekonomide çeşitli terimler bulunmaktadır. Debit terimi de bunların arasında yer almaktadır. Debit ne demektir? Debit kelimesinin anlamı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Debit Ne Demek Muhasebede Debit Ne Anlama Gelir

 Muhasebede çeşitli işlemler gerçekleştirilmektedir. Gerekli ödemeler yapılmakta ve şirketlerin ekonomik yapısı düzenlenmektedir. Şirketler işlevlerine devam ettirebilmek adına zaman zaman borca girmek durumunda kalabilmektedir. Bu durumlarda debit kelimesi ön plana çıkmaktadır.

Haberin Devamı

 Debit Ne Anlama Gelir?

 Debit kelimesinin çeşitli anlamları bulunmaktadır. İlk anlamları arasında borçlandırmak, zimmetine kaydetmek anlamına gelmektedir. Debit kelimesinin ikinci anlamı da zimmet anlamına gelmektedir. Diğer yandan debit kelimesi, birinin zimmetine kaydetmek anlamına gelen kelime olarak da kullanılmaktadır. Bu kayıt işlemleri, muhasebe için büyük önem taşımaktadır.

 Muhasebede Debit Kelimesi Nasıl Kullanılır?

 Muhasebe işlemlerine gelirler ve giderler düzgün şekilde yazılmalı ve bildirilmelidir. Debit kelimesi giderler kısmını ifade etmek için kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. Debit kelimesinin karşısına yazılacak olan miktar şirketin giderlerini ve borçlarına gösteren kısımdır. Bundan dolayı debit kelimesini muhasebe kayıtlarında oldukça düşük seviyeye çekmek adına şirket içerisinde çaba gösterilmektedir.