Eğitim Doğal Unsur Nedir? Çevremizdeki Doğal Unsur Örnekleri Nelerdir?

Doğal Unsur Nedir? Çevremizdeki Doğal Unsur Örnekleri Nelerdir?

21.04.2021 - 17:59 | Son Güncellenme:

İnsan çevresinde doğal ve beşeri unsurlar vardır. Bu unsurların bir amacı bulunur. Her bir unsurun doğa ile uyumu bulunmaktadır. Bu sebeple doğal ve beşeri unsurların insanlar tarafından bilinmesi oldukça önemlidir. Doğal unsur nedir? Çevremizdeki doğal unsur örnekleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Doğal Unsur Nedir Çevremizdeki Doğal Unsur Örnekleri Nelerdir


Üzerinde yaşadığımız olan dünyada doğal ve beşeri unsurlar uyum içinde bulunmaktadır. Oluşan unsurların bir takımı insan eli ile meydana gelirken bir kısmı da doğa tarafından meydana gelmektedir. Doğal unsurlar ile beşeri unsurların korunması oldukça önemlidir.

Doğal Unsur Nedir?

İnsan çevresine baktığı zaman farklı farklı varlıklar görmektedir. Bu varlıklar dağ, akarsu, ev, ova, taşıt, ağaç, akarsu şeklinde olabilir. Bu oluşumlarının hepsinin kendi içinde bir görevi bulunur. Bu varlıkların bazıları kendileri oluşur, bazıları da insan eli ile meydana gelmektedir. Tüm bu unsurlar doğal ve beşeri olmak üzere iki ana grup altında incelenmektedir.

İnsan eli ile yapılmayan doğal bir şekilde kendiliğinden oluşmuş olan unsurlar doğal unsur olarak isimlendirilmektedir.

Çevremizde Doğal Unsur Örnekleri Nelerdir?

İnsan çevresine baktığı zaman pek çok doğal unsur görebilir. Bu doğal unsurlara birkaç örnek verecek olursak;

Haberin Devamı

Nem

Akarsu

Hava

Göl

Deniz

Rüzgar

Bitki ve hayvan

Kayaç

Toprak

Dağ

Ova

Mağara şeklindedir.

Doğal unsurlar insan yaşamında çok önemlidir. İnsanlar yaşamlarını sürdürebilmek için her zaman doğal unsurlara ihtiyaç duymaktadır. Bunun yanında insanlar yaşadıkları coğrafyaya göre hayatlarını şekillendirmelidir. Bu duruma örnek verecek olursak; sıcak bir bölgede yaşayan bir kimse soğuk iklimlerde daha rahat yetişen bir bitkiyi yetiştirmekte zorlanır. Bu sebeple sıcak iklim bitkilerini yetiştirmesi gerekmektedir.

Başka bir örnek ise soğuk bölgede yaşayan kişilerin soğuktan korunmak amacı ile uygun bir ev yapması ve ona göre malzeme kullanması gerekir. Bunun yanında sıcak iklimde yaşayan insanlarında sıcaktan korunmak için uygun ev yapmaları gerekir.