Eğitim E-Okul veli bilgilendirme sistemi girişi nereden yapılır?

E-Okul veli bilgilendirme sistemi girişi nereden yapılır?

08.03.2016 - 23:24 | Son Güncellenme:

2016 E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi öğrenciler, öğretmenler ve veliler açısından büyük kolaylık sağlıyor. Bu sistemlere nasıl gireceğinizi haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi girişi nereden yapılır

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi olarak hizmet veren öğrencilere ve öğretmenlere eğitim alanında büyük kolaylıklar sağlayan bu sistemin vermiş olduğu avantajlar çok fazladır. Sizlerin de bildiği gibi ülkemizde artık geliştirilen teknolojik gelişmelerin sayısı ve niteliği artış göstermektedir. Her zaman kolay bir şekilde ulaşımınızı sağlayacak olduğunuz bu teknolojik gelişmeler sayesinde büyük avantajlara sahipsiniz. Ülkemizde ve dün çapında yapılan bu teknolojik gelişmeler hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştırmıştır. Öyle ki ülkemizde gerçekleştirilen bu sistemlerin yer aldığı alanlar da oldukça fazladır.

Haberin Devamı





Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Üstelik bu alan her geçen gün daima büyümektedir. Yapılan çalışmalar da bu alanlara yönelik olduğu için artık vatandaşlar interneti hayatın her evresinde görebilirler. Geliştirilen internet sistemleri, online işlemler, uzaktan öğretimler ve telefonlardan yapılan online işlemler sayesinde vatandaşlar büyük kolaylık bulmuşlardır. Eğitim, sağlık, sosyal alanlarda da etkisini gösteren bu işlemler vatandaşların akıllarında ki en ufak bir soruya da cevap vermektedir. Her gün her saat bile daima teknoloji gelişmektedir. Bizler de bu gelişmeleri internete bağlı olduğumuz araçlarla öğrenebiliriz. Vatandaşlar olarak bizler de çok çeşitli alanlardan internete erişimimizi yapabiliriz. Çünkü artık cep telefonlarımıza da yüklenen internet ile daha kısa bir zaman dilimi içerisinde bizler internete bağlanabiliriz. Devletimiz tarafından hizmet veren kurumlarda interneti aktif bir şekilde kullanmaktadır. Ancak sizlerin de bildiği gibi bu kurumlar tarafından verilen hizmetlerden vatandaşlar olarak bizler de yararlanmaktayızdır. Özellikle de eğitim alanında yapılan bir çalışma olan E-Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemi hem öğrenciler hem öğretmenler hem de veliler tarafından hızlı bir şekilde kullanılmaktadır.

Haberin Devamı


Ülkemizde artık çalışan kadınların da artması ile beraber okullarda yapılan veli toplantıları ya da ara karne dönemi için okula katılımda bulunan veli sayısı azdır. Bu sayı da her geçen gün azalmaktadır. Çünkü sizlerin de bildiği bu işlemlerini gerçekleştirebilmeniz için işinizden izin almanız gerekir. Ancak daha mühim bir hastalık ve benzeri durumlar da bu izni kullanmak istediğiniz içinde okul toplantısının olduğu günlerde izin kullanmak istemezsiniz. Siz vatandaşlar olarak bunun için başka bir yol ararsınız. Çünkü öğrencinizin okul ve eğitim durumu hakkında bilgi sahibi olmak en doğal haklarınızdan biridir. Ve de çocuğunuzun eğitim hayatı için okul aile ve öğrenci arasında ki ilişki önemlidir. Çocuğunuzun sorumluluk alması için onun derslerine ilgi göstermesi için onun öğrenim hayatında yanınızda olduğunuzu hissettirmeniz gerekir. Bunun için de sizler okul sınavlarını, devamsızlıklarını, eğitim durumunu takip etmelisiniz. Okulda yapılan aktivitelere katılmak isteseniz de katılımda olmadığınızda e-okul sisteminden bu istediğiniz bilgilerin kontrolünü yapabilirsiniz.

Haberin Devamı


E Okul sisteminin yönetim bilgi sistemi de okulda bulunan öğretmenler ve idareciler olarak yönetilmektedir. Bu sisteme yapılan not girişlerinin veliler tarafından görülebilmesi için E Okul veli bilgilendirme sistemi hizmeti sağlanmaktadır. Günümüz modern teknolojisi ile bulundukları her yerden ister evde, ister işte isterseniz de yolda sadece internete erişim sağlayabilme koşulu ile veliler öğrencilerin okullarda ki durumunu en ince ayrıntısına kadar öğrenebilirler. İnternet sistemi üzerinde bulunan veli bilgilendirme sistemi üzerinden çocuklarının derslerde ve sınavlarda ki başarısını okulu aksattıkları günleri daha ayrıntılı bir şekilde görebilirler. İnternet ile giriş yaparak öğrencinin okul numarası ve bazı nüfus cüzdanı bilgileri ile sisteme girişlerini yapabilirler. Üstelik artık çıkarılan e-okul uygulaması ile vatandaşlar bu uygulamayı telefonlarına indirerek de daha kolay bir şekilde sisteme girişlerini yapabilirler. Böylece her zaman büyük bir kolaylıkla istedikleri bilgilere e-okul yardımı ile ulaşabilirler.