Eğitim E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş şifremi unuttum, ne yapacağım?

E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş şifremi unuttum, ne yapacağım?

01.03.2016 - 22:18 | Son Güncellenme:

E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş yapmak isteyen öğretmenler şifrelerini unuttuğunda okulla iletişime geçmek durumundalar. Unutulan şifrenin tekrar nasıl alınacağının bilgisi haberimizde.

E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş şifremi unuttum, ne yapacağım

Yaşadığımız zaman boyunca karşılaştığımız bazı problemler birtakım sıkıntılar vardır. Bu problemlerle karşılaştığımızda yapacak olduğumuz işlemlerin süresi uzayabilir ve ya gecikebilir. Son dönemlerde de oldukça rövanşta olan teknolojik gelişmenin gelmesiyle büyüyen online internet sistemi yediden yetmişe her vatandaş tarafından aktif bir biçimde kullanılmaktadır. Vatandaşlar olarak bizler bu teknolojik gelişmelerden dilediğimiz şekilde yararlanabilir, işlemlerimizi bu amaç doğrultusunda gerçekleştirebiliriz. Sizlerin de bildiği üzere artık günümüzde çalışan anne baba sayısı artmıştır.

Haberin Devamı





Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ülkemizde yaşanan maddi sıkıntılar, artan ve hiç durmak bilmeyen zamlar, kadınların girişimciliği ile artık bir aile de hem anne hem de baba çalışma oranı fazladır. Durum böyle olunca aileler para hırsından ve maddi açıdan ihtiyaçtan dolayı çocuklarının eğitim durumları hakkında yeterli bilgi sahibi olamamaktadır. Çalışma saatlerimizde okullarda yapılan ara karne günlerine ve toplantılara katılımda bulunmayarak bizler çocuğumuzun eğitim durumu hakkında ne yazık ki yeterli bilgi alamamaktan şikâyet ederiz. Her ne kadar yoğun tempolu bir iş hayatımız olsa bile bizler bu durumdan yakınmak yerine bizler öğrencimizin eğitim durumunu öğrenmeye çalışmalıyız. Çünkü velisi bulunduğumuz öğrencimizin okuldaki durumunu, derslerde ki başarısını öğrenmek aile okul ve öğrenci için önemlidir.

Haberin Devamı


Ancak yine de biz vatandaşlar olarak buna vakit ayırmakta güçlük çekebiliriz. Bu sebeple de gerçekleştirilen eğitim alanında ki gelişmeleri kullanabiliriz. Yapılan teknolojik gelişmeler öylesine çeşitli ve de öylesine geniş çaplıdır ki her türlü alanda teknolojinin bizlere sağladığı faydaları görmemek mümkün değil. Ülkemizde gerçekleştirilen çalışmaların bir sonucu olarak biz vatandaşlar pek çok alanda işlemlerimizi kolaya indirgemeyi başarmışızdır. Sizlerin de bildiği üzere yapılan online işlemler devletimiz tarafından hizmet veren kurumları harekete geçirmiş onların vermiş olduğu hizmetleri de bu şekilde desteklemiştir. Her türlü alanda yapılan bu çalışmalar vatandaşların işine yarar ve kullanımlarını sağlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da dikkate alınan bu teknolojik gelişmelerin kullanım alanı da oldukça fazladır. Artık okullarda bile internetin önemi oldukça fazladır. Son olarak geliştirilen fatih projesi kapsamında öğrencilerin internet ile beraber verilen eğitim sistemi eğitimin kalitesini arttırmayı sağlamıştır. Öğrencileri bilişim ağı ile kontrol ederek onların gelişimini ve ilerlemesini sağlayan bu hizmetler çok çeşitli yönler vardır. Akıllı tahta uygulaması da öğrenciler ve öğretmenler için oldukça sık kullanılan bir eylemdir. Bu tip değişim ve gelişim öğrenciyi okulu sevdirmek ve onlara daha iyi standartlarda eğitim verebilmeyi sağlamıştır.

Haberin Devamı


Yazımızın ilk başında da belirtmiş olduğumuz gibi ne yazık ki okullarda yapılan toplantılara katılım yapamamaktan şikâyet ederiz. Dolayısıyla öğrencimizin okul durumu hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için okula ziyarete de gidemeyeceğimiz için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen E-okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemine bağlı olarak verilen hizmetleri kullanabilirsiniz. Bu e-okul sistemi ile öğrenciniz sınavlarda almış oldukları notları, okula gelmediği devamsızlık yaptığı günleri en ince ayrıntısına kadar öğrenebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey e-okul sistemine giriş yapmaktır.


Velisi bulunduğunuz öğrencinizin T.C. kimlik numarasını ve de okuldaki öğrenci numarasını sisteme girmeniz E-okul Veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemine giriş için yeterli olacaktır. Ardında ise açılan sayfada bazı kimlik bilgileri girerek karşılarınıza en güncel e-okul bilgiler gelecektir. Bu sistem aynı zamanda da karne dönemlerinde karne notlarını ve ortalamalarını da yer verdiği için öğretmenler notları girerekken büyük kolaylık yaşarlar. Öğrenciler de girdikleri sınavlar da kaç puan aldıklarını bu sisteme girip bakarak kolay bir şekilde öğrenebilirler. Üstelik bu sistemden de istedikleri zaman yararlanabilirler.