Eğitim E-Okul yönetim bilgi sistemi şifresi unutunca ne yapılması gerek?

E-Okul yönetim bilgi sistemi şifresi unutunca ne yapılması gerek?

10.03.2016 - 22:10 | Son Güncellenme:

E-Okul yönetim bilgi sistemi öğretmenler tarafından kullanılmakta olan bir sistemdir. Bu sisteme giriş şifresinin unutulması durumunda yapılacak olanların neler haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Okul yönetim bilgi sistemi şifresi unutunca ne yapılması gerek

Yapılan çalışmaların sonucunda ülkemizde yapılan pek çok hizmet vardır. Bunların başında ilk olarak internet alanında yapılan gelişmelerdir. Dünya çapında yapılan gelişmelere katkıda bulunan internet sistemi ülkemizde de aktif bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Eğitim, sağlık, sosyal ve benzeri alanlarda gerçekleştirilen işlemlerin sayısı böylelikle gün geçtikçe artmaktadır. Bazen bizler en ufak bir işlemimizi gerçekleştirmek için bile başvurduğumuz bu kurumlarda çok vakit kaybederiz. Onca yoğun işimizin arasında da bizler bu alanlarda daha da fazla vakit kaybetmek istemeyiz. İşlemlerimizi en kısa zamanda halledebilmek ve istediğimiz bilgilere sahip olabilmek için bu internet sistemine başvurmamız gerekebilir. Böylece internet sistemi ile aklımızdaki en ufak soruların bile cevabını bulabiliriz. Kolay ve pratik bir şekilde internete erişimimizi sağladıktan sonra nu kapsamda verilen hizmetlerden yararlanabilir işlemlerimizi bu online sistem ile halledebiliriz.

Haberin Devamı





Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son zamanlarda yapılan vatandaşların en çok tercih edecek olduğu sistem internet teknolojisidir. Ülkemizde çalışan vatandaşların sayısı da gün geçtikçe artmaktadır. Gerek maddi sıkıntı gerek ihtiyaçların çokluğu bir ailede çalışan kadın sayısının da artmasını sağlamıştır. Kadınların iş hayatına katılımını artmasıyla da çalışma oranı büyük ölçüde artmıştır. Kadınların çalışma hayatına katılmasıyla beraber artık çocuklarının okullarda ki sınavlarına katılımı da düşmüştür. Çünkü onca yoğun ve tempolu hayatlarında okullarda yapılan veli toplantıları da mesai saatlerine denk gelir. Bu sebeple işten izin alarak da veliler okul toplantılarına katılamazlar. Dolayısıyla çocuklarının eğitim hayatları hakkında da bilgi sahibi olamazlar. Ancak bir çocuğun eğitim durumu veliler tarafından kontrol altına alınmalıdır. Çünkü okul aile ve öğrenci ilişkisi önemlidir. Öğrencinin derse daha verimli katılması, sorumluluk bilincini kazanabilmesi için bu gibi hususlar önemlidir. Ne yazık ki iş ve para hırsı yüzünden buna vakit ayırmayabiliriz. Ancak bu ve buna benzer sebeplerden dolayı çocuğumuzu ihmal etmemiz gerekir. Gelişen ve de ilerleyen internet sistemi sayesinde bizler bu konu hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sisteme koyulan bir işlem olan E-Okul epey yıldır hizmet vermektedir.

Haberin Devamı

İlkokul ortaokul ve lise öğrencilerinin okul sınavlarında almış oldukları puanları, okula grlmeyip devamsızlık yaptıkları günleri, not bilgilerini ve daha pek çok ayrıntılı bilgiyi muhafaza eden bu sistem öğretmen ve öğrenciler tarafından aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Öğretmenler artık dosya dosya not ettikleri öğrencilerin bilgilerini bu e okul sistemine girerek daha kolay ve de daha pratik bir şekilde yapabileceklerdir. Her zaman bu siteye öğretmenler giriş yapabilir. Ancak bu sistem aynı zamanda karne niteliği de taşıdığı için karne gününden önce belli bir zaman aralığında öğrenciler giriş yapamazlar. Bunların dışında öğrenciler oldukça kolay ve de pratik bir şekilde bu işlemi kullanım e okul sisteminden yararlanabilirler. E-Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemi sayesinde hem öğrenciler hem de öğretmenler yararlanırlar. Böylece veliler de çocuklarının eğitim durumu hakkında en detaylı bilgilere sahip olurlar. Bu e okul sistemi ile okul idarecileri de büyük kolaylık bulmuştur. Öğrenciler de artık bu sisteme girişlerini yapar yapmaz açıklanan sınav sonuçlarını öğrenebilirler. Üstelik bu sistem velilerin de sıkça kullandığı işlemlerden biridir. Çocuklarının okuldaki eğitim durumları hakkında en geniş bilgilere sahip olabilirler. Bu sisteme giriş yapabilmek için öncelikle e okula giriş yapmaları gerekir. E-Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi sistemi üzerinden yapılan bu işleme giriş yapabilmek için bazı aşamaları yapmamız gerekir.

Haberin Devamı


E-Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemine giriş yapabilmek için arama motorlarınıza öncelikle e-okul yazabilirsiniz. Karşınıza açılan ilk sayfadan birincisine tıklayarak resmi sayfaya ulaşabilirsiniz. Öğrencinizin kimlik bilgilerinizi sisteme girerek en detaylı eğitim durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.