Eğitim EBA kurs sisteminden öğrenciler nasıl faydalanabiliyor?

EBA kurs sisteminden öğrenciler nasıl faydalanabiliyor?

29.08.2016 - 10:58 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs portalı geçtiğimiz yıl 10 milyon öğrenci tarafından kullanıldı. Bu sayının 2016-2017 eğitim öğretim döneminde MEB EBA kurs portalının çok daha yoğun kullanılacağı tahmin ediliyor. MEB EBA kurs portalında 2016-2017 eğitim öğretim müfredatına uygun ders kaynakları ve e-kurs programları hazırlandı.

EBA kurs sisteminden öğrenciler nasıl faydalanabiliyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim alanındaki teknoloji odaklı devrim niteliğindeki yenilikleri daha çağdaş ve daha kaliteli bir eğitimin öğrencilere sunulabilmesini sağlıyor. Gelişmiş ve çağdaş ülkelerde uygulanan eğitim politikalarını benimseyen ve bunların daha ileri seviyelere ulaştırılarak, Türkiye’deki öğrencilerin modern dünya standartlarına uygun düzeyde bir kalitede eğitim alabilmelerini sağlamak amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın önemli sanal eğitim projeleri bulunuyor. Bu doğrultuda elektronik ortam üzerinde hizmete açılan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı modern yüzyıl Türkiye’sinde internetin aktif eğitim uygulamalarında da kullanılmasını sağlıyor.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternetin yaygın olarak günlük yaşamın şekillendirilmesinde kullanıldığı Türkiye’de çok erken yaşlardan itibaren internet hizmetleri ile tanışan öğrencilerin, aktif şekilde kullanmakta oldukları interneti eğitimlerine katkı sağlamak amacı ile de kullanabilmeleri amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet ortamı üzerinde Eğitim Bilişim Ağı isimli bir e-kurs portalı hizmete açtı. Milyonlarca öğrencinin yararlanabileceği bir e-kurs programı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı uygulaması geçtiğimiz yıl çok yeni bir uygulama olmasına karşın 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 10 milyonu aşkın öğrenci tarafından yaygın şekilde kullanılmaya başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak sunulan bir e-kurs portalı hizmeti olan EBA kurs portalı özellikle de sadece ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri tarafından değil aynı zamanda da mezun olan öğrenciler tarafından da ücretsiz olarak kullanılabileceği bir sistemdir. Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan dershaneler dolayısı ile okul dışında hem öğrencilerin hem de mezunların eğitim alabilecekleri bir eğitim kurumunun kalmaması hem okul derslerinde hem de liseye giriş veya üniversiteye giriş sınavları hazırlıklarında oldukça ciddi eksikler ve sorunlar yaşamasına neden oluyor. Bu durumun eğitim alanında yaşattığı sorunların önüne geçebilmek ve öğrencilere daha modern bir eğitim hizmeti sunarak daha başarılı bir eğitim kariyeri oluşturabilmelerinin desteklenebilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan Eğitim Bilişim Ağı’nı kullanmak isteyen öğrenciler ve mezunlar 22-27 eylül tarihleri arasında başlayacak e-kurs başvurularını kaçırmamaları gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmetlerinden ilköğretim düzeyinde 5,6 ve 7.sınıflar ve lise düzeyinde 9, 10 ve 11. Sınıflar sadece 5 farklı ders ve haftada 12 saatlik bir e-kurs alabiliyor. İlköğretim düzeyi 8.sınıflar ve lise düzeyi 12.sınıflar 6 farklı ders ve haftalık 18 saatlik e-kurs alabiliyor. Öğrenciler internette MEB’in EBA giriş ekranından başvuruları sırasında kendilerine verilen kullanıcı adı ve parola bilgisi ile giriş yaparak, e-kurs programlarından yararlanabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı üzerinde yer alan ders kaynakları ve e-ders uygulamaları akademik personeller, eğitime gönül vermiş firmalar ve sistemi kullanan öğretmenler tarafından hazırlanan kaynaklar aracılığı ile öğrencilere sunuluyor. Öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalını 2016-2017 eğitim öğretim dönemi MEB müfredatına uyumlu ders kaynaklarından, meslektaşlarının paylaştığı ders içeriklerinden yararlanabildiği gibi sistemin interaktif yapısı sayesinde kendi ders notlarını meslektaşları ve öğrenciler ile de paylaşabiliyor.