Eğitim Fekki Ne Demek? Haczin Fekki Ve İpoteğin Fekki Ne Anlama Gelir

Fekki Ne Demek? Haczin Fekki Ve İpoteğin Fekki Ne Anlama Gelir

12.03.2021 - 01:33 | Son Güncellenme:

Haczin fekki ve ipoteğin fekki kavramlarıyla günlük hayatta zaman zaman karşılaşılabilir. Ancak fekkin ne demek olduğu konusunda bazı belirsizlikler bulunur. Bu nedenle sizler için fekki ne demek, haczin fekki ve ipoteğin fekki ne anlama gelir, aralarındaki fark nelerdir sorularını sizler için derledik.

Fekki Ne Demek Haczin Fekki Ve İpoteğin Fekki Ne Anlama Gelir

Fek kelimesi, teminat olarak bırakılan paranın veya malların kişiye geri iade edilmesi anlamına gelir. Bu işlem için öncelikle alınmış borcun tamamının ödenmesi gerekir.

Haberin Devamı

 Fekki Ne Demek?

 Fekki kelimesi, fek edilen anlamına gelir. Genellikle alınan bir borç için verilen teminatlarla ilgili bir durumdur. İpotek olarak gösterilen malların veya paraların borcunu ödeyen kişiye geri verilmesi anlamını taşır. Haczin fekki ve ipoteğin fekki olmak üzere iki alanda yaygın olarak kullanılır.

 Haczin Fekki ve İpoteğin Fekki Ne Anlama Gelir?

 Fekki sistemler zorunlu değildir ancak borç veren kişinin kayıp yaşamasının önüne geçer. Bankalarda yaygın olarak uygulanan bu sisteme haczin fekki denir. İcra dosyasının kapanmasıyla birlikte bazı mallar üzerine konulan haczin kaldırılmasıdır. Ayrıca ipoteğin fekki kavramı, ipotekli mallar üzerindeki ipoteğin kaldırılması anlamına gelir.