Eğitim Felisya Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

Felisya Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

17.08.2021 - 17:25 | Son Güncellenme:

Felicia amelloides, Asteraceae familyasına ait olan bir bitki türüdür. Güney Afrika’da çok bol miktarda bulunur. Felicia amelloides’in canlı mavi çiçeği, onun tanımlayan bir ticari markadır. Aynı zamanda bu çiçek, funda Felicia ve Paris papatyası ismi ile de bilinir. Felisya çiçeği nedir tüm detayları ile sizler için derledik.

Felisya Çiçeği Nedir Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir

Felicia papatyası gerçek ismi ile de Felicia amelloides, parlak minyatür çiçekleri ile değerli Güney Afrika yerlisi olan bir çiçektir.

Felisya Çiçeği Nedir?

Fellisya çiçeği, Felicia papatya çiçekleri gök mavisi yaprakları, gösterişli ve parlak sarı merkezlerden oluşur. Felicia papatyası, genellikle mavi papatya ya da mavi yalı çapkını papatyası ismi ile de bilinir.

Felisya Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Felisya çiçeği biraz kırılgan bir görünüme sahip olsa da aslında bakımı oldukça kolay bir çiçektir. Felisya çiçeği, haşere dirençli ve oldukça dayanıklı bir bitkidir. Ama kökleri oluşana kadar da kesinlikle toprağı çok ıslak kalmamalıdır. Ara sıra sulama yapmak yeterlidir. Köklerini doyurmak için derinden su vermek gerekir. Bitkinin tohumlamasını önlemek ve daha uzun bir süre çiçeklenmediniz sağlamak için çiçekleri solar solmaz kesmek gerekir. Bu bitkiler, 15 ila 45 cm yüksekliğine kadar rahatlıkla büyüyebilirler.

Felisya Çiçeğinin Özellikleri

Felicia amelloides, Asteraceae familyası içinde yer alır. Güney Afrika’da bol miktarda yetiştirilir. Felicia amelloides’in canlı mavi çiçeği ise, onun tanımlayıcı ticari markasıdır. Gök mavisi yaprakları ve parlak sarı merkezleri vardır.