Eğitim Fiil Eş Anlamlısı Nedir? Fiil Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

Fiil Eş Anlamlısı Nedir? Fiil Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

09.05.2021 - 05:59 | Son Güncellenme:

Hem dilbilgisi açısından hem de günlük yaşamda en çok kullanılan kelimelerden biri fiil sözcüğüdür. Ayrıca birçok değişik yerde amaca göre farklı kelimeleri kullanılmaktadır. Peki fiil eş anlamlısı nedir? Fiil kelimesinin eş anlamı olan sözcükler üzerine merak edilenler.

Fiil Eş Anlamlısı Nedir Fiil Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler


Bir kelimesinin Türkçede oldukça fazla sayıda eş anlamlı karşılığı olduğunu söylemek mümkün. Rahatlıkla değişik noktalarda aynı anlam üzerinden fiil kelimesinin eş anlamlı sözcükleri değerlendirilebilir.

Fiil Eş Anlamlısı Nedir?

Türkçede birçok kelimenin eş anlamlı karşılığı olması ile beraber, fiil sözcüğünün de eş anlamlı kelimeleri yer almaktadır. Üstelik bunun birden fazla olduğunu eklemek gerekir. Böylece aynı anlam üzerinden büyük kolaylık sağlamaktadır.

- Davranış
- Eylem
- Hareket
- İş

Görüldüğü üzere bu şekilde fiil kelimesi yerine eş anlamlı olarak yukarıdaki sözcükler kullanılabilir. Özellikle tanıma açısından fiil kelimesi günlük hayatta pek fazla değerlendirilmez. Ancak resmi olarak kağıtlarda yer alan bir sözcüktür. Diğer yandan anlamı ile beraber davranış, eylem, hareket ve iş kelimeleri daha çok değerlendirilmektedir. Böylece tek başına ya da cümle içerisinde kullanılabilirler.