Eğitim Filiform Nabız Nedir, Neden Olur? Filiform Nabız Nasıl Ölçülür?

Filiform Nabız Nedir, Neden Olur? Filiform Nabız Nasıl Ölçülür?

17.02.2022 - 17:05 | Son Güncellenme:

Filiform nabız ne olduğu ve neden olduğu merak edilen durumlardan biridir. Özellikle birçok kişi tarafından da nasıl ölçüldüğü araştırılan nabızlar arasındadır. Bu bakımdan Filiform nabız nedir öğrenebilir ve buna göre başınıza geldiğinde bilgi sahibi olabilirsiniz. Filiform nabız nedir, neden olur? Filiform nabız nasıl ölçülür tüm detayları ile derledik.

Filiform Nabız Nedir, Neden Olur Filiform Nabız Nasıl Ölçülür

 Filiform nabız, nabız yüksekliği olarak bilinen bir durumdur ve bu kişilerde kalp atışı çok hızlı olduğundan nabız hissedilmez.

Haberin Devamı

 Filiform Nabız Nedir, Neden Olur?

 Filiform nabız, halk arasında nabız yüksekliği olarak adlandırılan bir durumdur. Kişilerde normal bir kalp atışının 80 ile 100 arasında olması gerekir. Kalp normalden hızlı atarak 130 ve üzerine çıkarsa nabız yüksekliği yani filiform nabız ortaya çıkar. Bu durumu yaşayan kişilerde kalp normalde olması gerektiğinden daha hızlı attığı için nabız hissedilmez çünkü nabız hissedilemeyecek kadar zayıf kalır. Filiform nabız kalbin hızlı atması sonucunda kişilerde otaya çıkan bir nabız yüksekliğidir.

 Filiform Nabız Nasıl Ölçülür?

 Filiform nabız evde de kolaylıkla ölçülebilen bir nabızdır. Nabız genellikle bileklerden, dirsek içinden, boyundan ya da ayağın üst kısmından kolay bir şekilde ölçülebilir. Nabız yerini bulduğunuzda 60 saniye boyunca vuruş sayısını saymanız ve bu sayede kalp atış sayısını bulmanız gerekir. Bu ölçüm tansiyon aleti ile de kolaylıkla yapılabilir. Normal nabız hızının ve kalp atışının dakikada 60 ile 100 arası olması gerekir.