Eğitim Flow Ne Demek? Rap Müzikte Flow Ne Anlama Geliyor?

Flow Ne Demek? Rap Müzikte Flow Ne Anlama Geliyor?

27.05.2021 - 15:33 | Son Güncellenme:

Müzik yapımlarında ve müzik oluşturma işlemlerinde bazı ifadeler ile karşılaşılmaktadır. Bu ifadeler arasında flow terimi dikkat çekmektedir. Peki, burada adı geçen flow ne demektir? RAP müzikte Flow ne anlama geliyor? Flow, Türkçemizde bulunan kelimeler arasında mıdır? İşte, flow ifadesinin tanımı ile, rap müzikte flow etkisi hakkında detaylar.

Flow Ne Demek Rap Müzikte Flow Ne Anlama Geliyor

Flow ifadesi Türkçe olarak akış anlamına gelmektedir. Yani beat üzerine yazılmakta olan hece, söz ve kafiyelerin birbirleri ile uyumuna verilen isimdir.

Flow Ne Demek?

Şarkılarda akış önemlidir. Akış olması için söz ve kafiye uyumlarına dikkat etmek gerekir. Bu durumların sağlanması ile birlikte flow uyumunun da sağlanması şartları yerine getirilmiş olacaktır.

RAP Müzikte Flow Ne Anlama Geliyor?

RAP müzikte flow çok önemlidir. Çünkü akış ve uyum aynı çizgi üzerimde olmalıdır. Tam tersi durumunda icra edilen RAP müzik başarısız olacaktır. Kulağa hoş, heyecanlı ve coşkulu bir Rap müzik için flow olmazsa olmaz bir ayrıntıdır. Hem melodi, hem söz, hem de kafiyeli bir akış sağlandığında flow uyumu da böylece sağlanmış olacaktır.