Eğitim Gıda Teknolojisi Nedir? Gıda Teknolojisi Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Gıda Teknolojisi Nedir? Gıda Teknolojisi Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

12.09.2022 - 17:01 | Son Güncellenme:

Gıda teknolojisi, gıdaların üretim aşamasından tüketiciye ulaşana kadar sağlam kalmasını sağlayan bir disiplindir. Gıda teknolojisi üniversitelerin ön lisans programı olarak eğitim verir. Bu kişiler sonrasında gıda teknikeri olurlar. Gıda teknolojisi nedir ve mezunları ne iş yapar detayları ile derledik.

Gıda Teknolojisi Nedir Gıda Teknolojisi Bölümü Mezunları Ne İş Yapar

Gıda teknolojisi mezunları gıdaların tüketiciye sağlam bir şekilde ulaşmasını sağlar. İnsanlık var oldukça gıda teknolojisi de olacaktır.

Gıda Teknolojisi Nedir?

Gıda teknolojisi, içecek ve yiyecek üretimine odaklanmış olan bir alandır. Amaç ürünün hammadde halinden başlayarak insanlara ulaşana kadar sağlam kalmasını sağlamaktır. Gıda teknolojisi ile besinlerin ve içeceklerin geliştirilmesi amaçlanır. Bu amaç doğrultusunda ilk çalışmalar 1800'lü yıllarda başlamıştır. Gıda teknolojisi üniversitelerde de bir bölüm olarak okutulmaktadır. 2 yıllık ön lisans bölümlerinden biri olan Gıda Teknolojisi programından mezun olanlar Gıda Teknikeri olabilirler.

Gıda Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar?

Gıda teknikeri olan kişiler hijyen ve iş etiğine oldukça dikkat etmelidir. Meslek hayatları boyunca üretim ve ürün analizleri ile ilgilenirler. Ayrıca organizasyonlar ve eğitimler bu kişilerin sürekli hayatında olur. Gıda teknikeri olan kişilerin besinlerin üretim aşamasından insanlara ulaşana kadar muhafaza edilmesini sağlarlar. Bu nedenle de çalışma alanları genelde laboratuvarlardır.

Bu kişiler tarım ve orman bakanlığında, sağlık müdürlüklerinde, gıda üretim endüstrilerinde ya da gıda laboratuvarlarında çalışabilir. Tüketiciye ulaşan tüm içecek ve yiyecekler üretim ve paketleme aşamasında önce gıda teknikerlerinin elinden geçer. Bu nedenle gıda teknolojisi her zaman olacak bir meslektir.