Eğitim Hava Lojistiği Nedir? Hava Lojistiği Mezunları Ne İş Yapar?

Hava Lojistiği Nedir? Hava Lojistiği Mezunları Ne İş Yapar?

25.08.2022 - 16:13 | Son Güncellenme:

Hava lojistiği bölümü sadece birkaç üniversitede bulunan bölümlerden birisidir. Bir tür hava taşımacılığı olan hava lojistiği bölümü pek çok öğrencinin de dikkatini çekmektedir. Peki, hava lojistiği nedir? Hava lojistiği mezunları ne iş yapar? İşte hava lojistiği hakkında merak edilenler.

Hava Lojistiği Nedir Hava Lojistiği Mezunları Ne İş Yapar

Hava lojistiği bölümü TYT puan türü ile öğrenci alımı yapan bir bölümdür. Sadece bazı üniversitelerde olan bu bölüm mezunları havayolu işletmelerinde çalışma imkanı bulabilirler.

Hava Lojistiği Nedir?

Hava lojistiği bir tür hava taşımacılığı olmaktadır. Gelişen lojistik sektöründe mal, bilgi ve insan kaynakları akışının stratejik kontrolü ve yönetimine odaklı programa hala lojistiği adı verilir. Bu bölümün asıl amacı hava taşımacılığını sağlayacak yetkin elemanların yetiştirilmesini sağlamaktır.

Hava Lojistiği Mezunları Ne İş Yapar?

Hava lojistiği mezunları hava taşımacılığında ara eleman olarak çalışmaktadır. Bu bölümden mezun olan kişilere ise Hava Lojistiği Teknikeri unvanı verilmektedir. Bu bölümden mezun olan kişiler için iş olanağı ise havayolu işletmeleri ve kargo şirketleri hava kargo bölümü olmaktadır.

Bununla beraber Hava Lojistiği Teknikeri unvanını alan kişiler havayolu işletmelerinin planlama, pazarlama, malzeme yönetimi, envanter yönetimi, depo ve antrepolarda, dağıtım, sigorta, gümrük hizmetleri gibi departmanlarda çalışabilmektedir. Ayrıca satın alma, sigorta, dış ticaret ve kargo şirketlerinin hava kargo bölümlerinde de çalışma imkanı bulmak mümkündür. Hava yolu dışında kariyer yapmak isteyen kişiler ise lojistik ve sanayi alanlarında çalışma imkanı bulabilirler.