Eğitim HKÜ, gastronomiyi sanatla buluşturuyor

HKÜ, gastronomiyi sanatla buluşturuyor

10.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) gıdanın kimyasını göz önünde bulundurarak sağlıklı beslenme vizyonuyla mutfakta üretim yapabilen ve bunu sanata dönüştürebilen nitelikli şefler yetiştirmeyi hedeflediği Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün tanıtım toplantısını yaptı. HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut katıldı.

HKÜ, gastronomiyi sanatla buluşturuyor

HKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenleri ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün gönüllü öğrencilerinin, sunum aşamasında mutfakta yoğun çaba göstererek hazırladığı ve MasterChef Yarışması’nın ünlü yarı finalistlerinden Ekin Eylem Ulaş’ın şefliğinde gerçekleşen etkinlik, bir lezzet şölenine dönüştü.

Haberin Devamı

Toplantıda konuşan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Gaziantep bir gastronomi şehri ve bu konuda oldukça ileride. HKÜ olarak bu konudaki altyapı ve insan kaynağını güçlendirmek için bir adım attık, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültemizde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzü açtık” dedi.

Bu yıl 10’u tam burslu, 20’si yüzde 50 burslu olmak üzere toplam 30 öğrenci kontenjanı bulunduğunu kaydeden Dereli, şunları söyledi: “Çok yoğun bir talep var. Şef Ekin Eylem Ulaş’ın da katkılarıyla birlikte bugün güzel bir başlangıç yaptık.”

Yazarlar