Eğitim İftihar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İftihar Etmek Ne Demektir?

İftihar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İftihar Etmek Ne Demektir?

14.06.2021 - 01:19 | Son Güncellenme:

İftihar kelimesi Türkçe de sık sık kullanılan bir kelimedir. İftihar kelimesinin kullanıldığı deyim ve atasözleri bulunmaktadır. İftihar kelimesi iftihar etmek olarak da kullanılmaktadır. İftihar ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? İftihar etmek ne demektir? İftihar kelimesi dilimize hangi dilden geçmiştir? Sizler için iftihar kelimesi ile ilgili merak edilenleri derledik.

İftihar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir İftihar Etmek Ne Demektir

İftihar, bir olay ile ilgili övünmek olarak kullanılmaktadır.

İftihar Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

İftihar kelimesi dilimize Arap dilinden geçmiştir ve Arapça bir kelimedir. İftihar kelimesinin kökeni oldukça eskiye dayanmaktadır ve uzun zamandır dilimizde bulunmaktadır. İftihar kelimesinin TDK Sözlük anlamına göre tek anlamı vardır ve anlamı övünme, kıvanma, kıvanç, övünçtür. İftihar kelimesi bir durumda veya bir olaydaki başarı ile duyulan kıvanç ve övünmedir.

İftihar Etmek Ne Demektir?

İftihar etmek, bir olaydan dolayı kişinin veya kişilerin kendini yüceltilmiş olarak görmesi ve övülmesi anlamında kullanılır. Bir olay başarı ile sonuçlanıyor ise o kişi ile iftihar edilir. İftihar etmek bir deyimdir ve bu deyim günlük hayatta insanların karşısına sık sık çıkmaktadır.