Eğitim İlk Yardım Çantasında Neler Bulunur? İlk Yardım Malzemeleri Listesi

İlk Yardım Çantasında Neler Bulunur? İlk Yardım Malzemeleri Listesi

30.10.2021 - 01:33 | Son Güncellenme:

Trafiğe çıkmak, her zaman bazı önemli riskleri de beraberinde getirir. Ama yolculuğa çıkmadan önce gerekli önlemleri almak, yolculuğun güvenli olmasını sağlamak için çok önemlidir. Bu önlemlerden birisi de arabanızda mutlaka olması gereken ilk yardım malzemelerini kullanıma uygun bir şekilde saklıyor olmanızdır. İlk yardım çantasında neler bulunur sizler için derledik.

İlk Yardım Çantasında Neler Bulunur İlk Yardım Malzemeleri Listesi

Devlet trafiğe çıkan motorlu taşıtların kesinlikle ilk yardım çantası bulundurmalarını şart koşar. Aynı zamanda bu çantanın içinde olması gerekenleri de belirler.

İlk Yardım Çantasında Neler Bulunur?

İlk yardım çantası, kazaya uğrayan ya da aniden hastalanan kişilere yapılması gereken ilk müdahale için gerekli olan malzeme ve ilaçları içeren bir çantadır. Bu çantanın içinde acil durumlar için gerekli olan pek çok malzeme yer alır. İlk yardım müdahalesi, ev, iş yeri ve kamu alanlarında gerekebilir. Araçlarda yer alması gereken ilk yardım çantasının içeriğini belirleyen yasa maddesini İçişleri Bakanlığı düzenler.

Araçlarda bulunması gereken ilk yardım çantasının içeriğinin tam listesini de yine İçişleri Bakanlığı hazırlar. İlk yardımda bulunmak ve ilk yardımda bilinçli bir şekilde müdahale etmek bir insanın hayatını kurtarabilir. Bu nedenle herkesin ilk yardım eğitimini ve sertifikasını alması gerekir. Her an herkesin ilk yardıma ihtiyacı olabilir. Bu nedenle bu konuda bilinçli davranmak çok önemlidir.

İlk Yardım Malzemeleri Listesi

Olası bir kaza ya da ani bir rahatsızlanma sonucunda ilk yardım hayati önem taşır. İlk yardım bilmek, bazen en yakınlarımızın bazen de hiç tanımadığımız birinin hayatını kurtarmamıza vesile olur.

İlk yardım yapabilmek için her zaman evimizde ve aracımızda bulunması gereken ilk yardım malzemelerini içeren bir ilkyardım çantası vardır. Araçlarda bulunması gereken ve içeriği İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ilk yardım çantasında yer alması gereken malzemeler ise şunlardır;

Haberin Devamı

1 adet flaster,

Suni solunum maskesi,

1 adet otomatik turnike,

10 adet yara bandı,

Hidrofil pamuk,

3 adet üçgen sargı bezi,

1 adet antiseptik solusyon,

2 adet büyük sargı bezi,

1 kutu gaz komresi,

Yanık örtüsü,

Düdük, el feneri,

2 adet cerrahi eldiven,

1 adet paslanmaz makas,