Eğitim İllerden Küçük, Köylerden Büyük Yerleşim Birimine Ne Denir?

İllerden Küçük, Köylerden Büyük Yerleşim Birimine Ne Denir?

11.02.2022 - 01:13 | Son Güncellenme:

İllerden küçük ve köylerden büyük yerleşim birimlerine ne dendiği birçok kişi tarafından internetten araştırılan konulardan biridir. Özellikle ilkokulda öğretilen derslerde bunu öğrenmek ve kolaylıkla kullanmak mümkündür. Bu bakımdan illerden küçük, köylerden büyük yerleşim birimleri hakkında bilgi sahibi olabilir ve bu bilgiyi kullanabilirsiniz. İllerden küçük, köylerden büyük yerleşim birimine ne denir tüm detayları ile derledik.

İllerden Küçük, Köylerden Büyük Yerleşim Birimine Ne Denir

 İllerden küçük, köylerden büyük yerleşim birimine kasaba ya da belde adı verilmektedir.

Haberin Devamı

 İllerden Küçük, Köylerden Büyük Yerleşim Birimine Ne Denir?

 İllerden küçük, köylerden büyük olan yerleşim birimlerine ne dendiği internetten araştırılan konular arasındadır. Bu nedenle bu bilgiyi öğrenerek gerektiği yerde kullanmak da oldukça kolaydır. İllerden küçük, köylerden büyük yerleşim birimlerine kasaba ya da belde adı verilir. 

 Kasabaların Özellikleri Nelerdir?

 Kasaba, köylerden büyük ve şehirlerden küçük olan yerleşim yerlerine verilen isimdir. Kasabalar henüz kırsal özelliklerini kaybetmedikleri için şehir kategorisine girmezler. Fakat kasabalar sanayi ve ticari faaliyetleri olduğu için köy olarak da adlandırılamaz. Bu nedenle Köy kanununa göre 2.000 ile 20.000 kişilik nüfusa sahip yerlere kasaba adı verilir.

 

Yazarlar