Eğitim İnç Ne Demek? İnç Nasıl Hesaplanır? 1 İnç Kaç Santimetredir?

İnç Ne Demek? İnç Nasıl Hesaplanır? 1 İnç Kaç Santimetredir?

02.06.2021 - 14:10 | Son Güncellenme:

İnç; Birleşik Devletler geleneksel birimleri, Emperyal birimler ve İngiliz birimleri gibi farklı sistemlerin bir parçasıdır. Sistemden sisteme uzunluk değeri değişebilir. Hacim hesaplarında inç küp, alan hesaplarında ise inç kare adını alan inç ne demek, inç nasıl hesaplanır ve 1 inç kaç santimetredir tüm detaylarıyla derledik.

İnç Ne Demek İnç Nasıl Hesaplanır 1 İnç Kaç Santimetredir

Bir uzunluk ölçüsü olan inç; Birleşik Krallık, Kanada ve ABD’de yaygın olarak kullanılmaktadır. İngiltere'de ve ABD’de kişilerin boy uzunlukları inç ve foot cinsinde ifade edilir.

Haberin Devamı

 İnç Nedir?

 1958 yılında "uluslararası inç" ölçüsünü İngiliz Milletler Topluluğu'na ve Birleşik Devletlere üye devletler 2,54 santimetre olarak tanımlamıştır.

 Uluslararası standart inç sembolü in'dir. Bazı durumlarda “inç” çift kesme işareti, "fit" ise tek kesme işaretiyle gösterilir.

 İlk başta İngiltere olmak üzere inç, ABD ve Kanada gibi ülkelerde yaygın olarak kullanılan bir uzunluk birimidir. İnç işareti ( ” ) dır. Örneğin 20 inç 20” olarak ifade edilir. 

 İnç Nasıl Hesaplanır?

 1 inç 25,4 milimetreye ve 2.54 santimetreye eşittir. Bu sebeple inç türünden olan bir ölçü birimi santimetreye dönüştürülmek istendiğinde bunun 2,54 santimetre ile çarpılması gerekmektedir. Aynı şekilde santimetre olarak verilen bir ölçü birimini inç birimine dönüştürmek için 2,54’ bölmek gerekmektedir.

Haberin Devamı

 1 İnç Kaç Santimetre?

 1 inç’in kaç santimetre ettiğinin cevabı bilindiğinde tüm inç hesaplarının çözümleri kolaylaşacaktır. 1 inç tam olarak 2,54 santimetredir.

 İnç Ekran Ne Demek?

 Genellikle televizyon büyüklükleri tarif edilirken inç ifadesi yerine çoğunlukla ekran kelimesi kullanımı yaygındır. Örneğin; 106 ekran, 99 ekran ya da 82 ekran gibi. Bu ölçüm televizyon ya da monitörün yüksekliği veya genişliği değil bir köşesinden diğerine olan uzunluğudur. Burada ifade edilen aslında televizyon ekranının köşegen uzunluğunun santimetreye dönüştürülmüş hali olmasıdır. İnç – santimetre dönüşümü için mevcut inç değeri 2,54 ile çarpılmaktadır.